Evadat deosebit de periculos, evadat de la Jilava. Avea de ispășit o pedeapsă de 10 ani

Raluca Ogaru    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 15:33
Evadat deosebit de periculos, evadat de la Jilava. Avea de ispășit o pedeapsă de 10 ani GALERIE FOTO
Un deținut a evadat din penitenciarul Jilava

Scene ca în filme la penitenciarul Jilava. Un deținut condamnat la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, a evadat în noaptea de miercuri spre joi, din Penitenciarul Jilava, escaladând gardurile împrejmuitoare.

Un deținut a evadat din penitenciarul Jilava

„Joi, 07.03.2019, în jurul orei 00.55, deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin, condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, regim semideschis, a părăsit penitenciarul, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare” , se arată în comunicatul dat publicității de autorități.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces– posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului București Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov si Poliția de Frontieră, DGPMB, IPJ Călărași”.

Bărbatul ispășise deja mare parte din pedeapsă
Bărbatul ispășise deja mare parte din pedeapsă

Poliția a demarat o anchetă pentru prinderea evadatului

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112” , au mai transmis autoritățile în respectivul comunicat de presă.

De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Bucureştiul Jilava la telefon: (0256)20200030, (021) 4570182, 021 4570654, 0757087957. Semnalmente deţinut: Înălţimea (cm): 169, Tipul frunţii: îngustă, Tipul nasului: drept, Tipul ochilor: căprui, Tipul gurii: mică, Tipul bărbiei: bilobată, Tipul urechilor: mijlocii d. t., Tipul feţei: dreptunghiulară, Tipul părului: gri întins, Tipul sprâncenelor: arcuite, Tipul bărbii: barbă rasă, Tipul mustăţii: nu poartă, Tipul corpolenţei: atletică, Semne particulare: tatuaje pe umeri, purta geacă culoare maron, pantaloni tip jeans culoare maron şi pantofi sport tip adidas culoare neagră”.

Pe numele său, Azamfirei Valeriu Constantin, ispășise deja o mare parte din pedeapsă și, prin urmare, pentru restul sentinței beneficia de regim semi-deschis. Adică putea umbla liber prin anumite zone ale penitenciarului și putea munci în exterior, păzit de un ofițer neînarmat. Pentru fapta sa, deținutul se va alege cu un spor de pedeapsă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×