A murit Emil Mihăilescu, fost deținut politic din lotul Rugul Aprins! Mesajul lui Rareș Bogdan

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/02/2019, 10:28
A murit Emil Mihăilescu, fost deținut politic din lotul Rugul Aprins! Mesajul lui Rareș Bogdan GALERIE FOTO
Emil Mihăilescu a murit!

Emil Mihăilescu a decedat! Rareș Bogdan a postat un mesaj de adio pe un site de socializare după ce a luat la cunoștință vestea tristă. Fostul deținut din lotul Rugul Aprins a fost unul dintre cei mai activi reprezentanți. De asemenea, moderatorul de la emisiunea „Jocuri de putere” a anunțat și faptul că trupul lui Emi Mihăilescu va fi depus la capela Sfânta Vineri și că slujba de înmormântare va avea loc în cursul zilei de vineri, la orele 11:00. Urmăritorii din mediul online ai jurnalistului au primit șocați vestea.

Emil Mihăilescu, fostul deținut politic din locul Rugul Aprins!

Rareș Bogdan a scris într-o postare de pe o rețea de socializare ultimele cuvinte pentru Mihăilescu. „A murit Emil Mihailescu, fost deținut politic din lotul ,,Rugul Aprins”, unul dintre cei mai activi reprezentanți ai Asociației Foștilor Deținuți Politici București. L-am avut invitat de câteva ori în emisiunile mele, un Om admirabil. O să fie depus la capela Sf.Vineri de pe Grivitei. Slujba de înmormântare, vineri la ora 11.00! Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

„Acești oameni au fost sau ar fi trebuit să fie repere ale unei generații , din păcate au fost ignorați și au trăit modest în neprețuire, dar ei și-au împlinit menirea de eroi, cinste lor ! Dumnezeu îi va prețui jertfa! Ar trebui să facem aceasta, măcar post-mortem și noi românii!”, a fost mesajul unui urmăritor al junalistului.

Emil Mihăilescu a murti!
Emil Mihăilescu a murit!

Emil Mihăilescu, detalii despre arest

„Procesul a fost o mascaradă de la început și până la sfârșit. Pe ei nu i-a interesat decât să bage în puşcărie o serie de prelaţi extraordinari, să le închidă gura, preoţi care aveau şi sânge de luptători. Păi, uite, de exemplu, Arsenie Boca. Se luptă sinodul să-l declare sfânt? Securitatea a inventat lotul și organizația „Rugul Aprins”7, invocând că este o organizație mistică și legionară. Pentru vigilență revoluționară securiștii primeau grade și funcții mai mari. La finalizarea procesului, am primit o condamnare de 5 ani muncă silnică. Din lot au făcut parte 8 preoți călugări, șeful lotului fiind părintele Daniil.

Printre ceilalți se numără părintele Sofian, arhimandrit Benedict Ghiuș, Andrei Făgețeanu, Felix Dubneac, Dumitru Stăniloaie, Arsenie Papacioc. Toți preoții din lot au primit condamnări de peste 15 ani, iar părintele Daniil a murit la închisoarea Aiud în 1962. Printre mirenii din lot se numără profesorul Mironescu, doctorul Dabija, poetul dr. V. Voiculescu și 5 tineri studenți. După proces, tot lotul a fost îmbarcat într-o dubă cu direcția Jilava, unde am fost tunși, dezbrăcați de hainele civile, îmbrăcați cu efectele de pușcărie și conduși fiecare în altă celulă.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×