Evacuări masive în Australia! Incendiile fac ravagii

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 12:37
Evacuări masive în Australia! Incendiile fac ravagii GALERIE FOTO
Localnicii au primit ordin de evacuare din calea incendiilor. Sursa foto - (AAP Image/David Mariuz) NO ARCHIVING

Evacuări masive în Australia! Acesta este noul ordin al autorităților. Oamenii legii au făcut apel la o nouă evacuare în masă în regiunile intens populate din sud-estul ţării după revenirea temperaturilor caniculare care au alimentat incendiile de vegetaţie care ameninţă mai multe localităţi şi comunităţi.

Evacuări masive în Australia!

„Dacă primiţi instrucţiuni să plecaţi, trebuie să o faceţi’‘, a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews, într-o informare televizată. ”Este singurul mod care vă garantează siguranţa. Este periculos să vă aflaţi în unele dintre aceste comunităţi. Nu vă putem garanta siguranţa”, a subliniat el.

Vă reamintim că 27 de persoane au murit, conform celor mai recente date anunţate de guvernul federal, în timp ce incendiile masive au mistuit peste 10,3 milioane de hectare, o suprafaţă de mărimea Coreei de Sud.

Incendiile fac ravagii

Situația este una de-a dreptul dramatică. Mii de persoane au rămas fără adăpost, iar alte mii au fost nevoite să evacueze casele în mod repetat din cauza volatilităţii incendiilor. Locuitorii din oraşul costier Mallacoota din statul Victoria au rămas izolați pe plaje timp de mai multe zile până când au fost evacuați de armată.

”Dacă evacuăm, unde ne ducem?”, a declarat unul dintre localnicii care au decis să rămână. Acesta și-a petrecut Ajunul Anului Nou pe o rampă pentru bărci după ce incendiul a distrus mare parte din oraşul său.

”Electricitatea revine treptat, însă toată lumea se bazează pe generatoare, iar combustibilul pentru acestea este foarte limitat”, a spus el. ”Oamenii au rămas fără benzină, aşa că cea mai mare parte din oraş se deplasează cu bicicletele”, a adăugat localnicul.

Autorităţile locale au emis un apel naţional de anulare a oricărei deplasări care nu este strict necesară în zonele afectate de incendii sau cu pericol major de producere a incendiilor.

De asemenea, autorităţile locale pot decide închiderea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor, fără o notificare prealabilă. Detalii în timp real despre starea drumurilor şi eventuale suspendări ale circulaţiei auto pot fi consultate accesând http://www.livetrafficnsw.com/.

Informaţii în timp real despre zonele afectate de fum pot fi consultate accesând website-ul http://www.bom.gov.au/catalogue/warnings/air-pollution.shtml, cu precizarea că situaţia concentraţiei factorilor de poluare sau a calităţii aerului respirabil se poate modifica în timp scurt, în funcţie şi de evoluţiile meteorologice, specifice anotimpului cald din regiune.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×