Eurovision 2020 va fi anulat din cauza coronavirusului! Anunțul oficial a fost făcut de EBU

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 15:54
Eurovision 2020 va fi anulat din cauza coronavirusului! Anunțul oficial a fost făcut de EBU
Eurovision 2020 se va vedea pe Youtube. Emisiuni și live-uri despre artiști, melodii și finala competiției

Concursul Eurovision 2020 va fi anulat. Anunțul oficial a fost făcut de EBU, organizatorul concursului muzical iar competiția programată între 12 și 16 mai nu va mai avea loc. 

Eurovision 2020 va fi anulat din cauza coronavirusului! Pentru prima oară în istoria de 64 de ani când nu se ține concursul muzical

Pentru prima dată în istoria de 64 de ani a concursului, Eurovisionul nu va mai avea loc la data programată. Englezii scriu că pe data de 29 martie trebuia să fie și o petrecere Eurovision la Londra, care a fost anulată din cauza coronavirusului.

„Cu profund regret trebuie să anunțăm anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam. În ultimele săptămâni, am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite desfășurarea concursului.

Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea COVID-19 în toată Europa – și restricțiile instituite de guvernele radiodifuzorilor și de autoritățile olandeze – EBU a luat decizia dificilă de a nu continua evenimentul live așa cum a fost planificat. Sănătatea artiștilor, a personalului, a fanilor și a vizitatorilor, precum și situația din Olanda, Europa și lume este motivul acestei decizii. 

Suntem foarte mândri că Eurovision Song Contest a unit oamenii în fiecare an, fără întrerupere, în ultimii 64 de ani și noi, ca și milioanele de fani din întreaga lume, suntem extrem de întristați că nu mai poate avea loc în luna mai”, se arată în comunicatul EBU.

Cea mai plauzibilă variantă: următoarea ediție se ține la Rotterdam în 2021

În plus, pe pagina oficială Eurovision, de câteva zile nu mai apar datele la care trebuia să aibă loc concursul din Rotterdam. Programat inițial între 12 și 16 mai, de câteva zile în dreptul datelor apare „unknown”, adică dată necunoscută.

Este posibil ca show-ul muzical să se desfășoare mai târziu în 2020 și nu în luna mai, așa cum se desfășoară în mod tradițional acest concurs, însă în acest moment cea mai plauzabilă variantă pare varianta anulării până în 2021 când ar trebui să se desfășoare în aceeași locație.

De altfel, unul dintre reprezentanții EBU a declarat pentru Daily Star înainte de decizia de anulare că se caută soluții pentru desfășurarea concursului muzical:„EBU, desigur, monitorizează îndeaproape situația privind răspândirea coronavirusului și ia toate măsurile de precauție necesare pentru sănătate și siguranță, în conformitate cu orientăril autorităților naționale.

Vom continua să urmărim evoluția COVID-19 în toată Europa și vom analiza diverse scenarii posibile împreună cu Eurovision Song Contest 2020″, a fost declarația reprezentantului EBU pentru Daily Star.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×