Europarlamentarul Traian Băsescu nu vrea ca UE să fie mediator între SUA și Iran! ”Parcă zilele astea toți am luat-o razna”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 08:27
Europarlamentarul Traian Băsescu nu vrea ca UE să fie mediator între SUA și Iran! ”Parcă zilele astea toți am luat-o razna”
Traian Băsescu nu vrea UE mediator între SUA și Iran. Sursa foto: b1.ro

Traian Băsescu a făcut notă discordantă în Parlamentul European, atunci când a spus că UE nu trebuie să fie mediator între SUA și Iran! Băsescu spune că a fost primul europarlamentar care a spus că Uniunea Europeană trebuie să fie de partea Statelor Unite ale Americii.

Traian Băsescu nu vrea UE mediator între SUA și Iran

„Eu azi am avut o intervenție exact pe această temă. După ce câțiva antevorbitori, n-am să spun din ce țări erau, se pregăteau să devenim mediatori ai conflictului Iran-SUA sau se pregăteau să înfierăm cu mânie proletară SUA, adică să fim de partea SUA, dar să le-o spunem în față ‘cum adică să se confrunte cu Iranul?’. Niște penibilități!

Raportat la asta, trebuie să vă spun că am fost primul din 180 de europarlametari care am spus că e inadmisibil ca statele UE să vrea să dobândească calitatea de mediator. Mediator pentru ce? Noi suntem aliați ai SUA”, a spus Traian Băsescu la B1 Tv.

”România a fost în pericol cu Iranul până să aibă scut la Deveselu”

Traian Băsescu apără Statele Unite ale Americii și spune că nu au făcut decât să elimine un terorist sângeros. Europarlamentarul PMP a vorbit și despre pericolul la care a fost expusă România.

”SUA au lichidat un șef terorist, unul din marii șefi teroriști ai acestui deceniu, omul care organizează loviturile teroriste, care nu sunt acțiuni ale armatei iraniene, în afara teritoriului. Trebuie să ne cerem scuze pentru asta cumva sau să spunem ”SUA au greșit” sau să spunem că România e în pericol? România a fost în pericol cu Iranul până să aibă scut la Deveselu.

Eu am cerut ca poziția noastră să fie de deplină solidaritate cu SUA, să lăsăm problema medierii că despre ce poveste cu medierea? Parcă zilele astea toți am luat-o razna!

Vorbim despre medierea între două superputeri cumva? Una SUA, alta Iran? Păi hai să venim la realitate! Dacă SUA își pun mintea cu Iranul, îl rad de pe fața pământului în 48 de ore. Asta e diferența de calibru, de potențial militar”, a declarat Traian Băsescu.

„Este legitimă solicitarea lui Trump. Veniți și țineți terenul curat. Este necesară o prezență care să țină Hezbollahul în frâu. Dar apelul președintelui american va rămâne fără rezultat. Statele europene nu sunt pregătite să iasă din confort”, a spus europarlamentarul Traian Băsescu despre solicitarea adresată NATO de către Donald Trump.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×