Europa, ținta grupării teroriste Al Qaida. Ce locuri sunt vizate

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/12/2018, 19:32
Europa, ținta grupării teroriste Al Qaida. Ce locuri sunt vizate
Al Qaida ar putea comite noi atentate în Europa

Al Qaida ar putea comite noi atentate în Europa. Gruparea teroristă este pe cale să revină și vrea să comită atacuri în întreaga Europă. Vizate în principal sunt avioanele cu pasageri. Avertismentul vine de la ministrul britanic al siguranței naționale, Ben Walace. Conform acestuia, deși pusă în umbra câțiva ani de ISIS, al-Qaida care a organizat atacurile din 11 septembrie din America s-a regrupat.

Wallace, conform CNN, a afmis că avertizarea este una reală. ” S-au reorganizat, au din ce în ce mai multe comploturi vizând Europa și s-au familiarizat cu noile metode”, a spus ministrul britanic. “Al-Qaida a stat liniştită în colţul ei şi a urmărit cum evoluează evenimentele în secolul XXI, în timp ce ISIS a monopolizat atenţia. Dar nu au dispărut”, a completat Wallace.

Europa este ținta grupării teroriste Al Qaida!

Mai mult, gruparea terorită își dezvoltă și tehnologia pentru a doborâ avioane. Pe de altă parte, șefii serviciilor de informații britanice se tem că hotărârea Statelor Unite de a-și retrage militarii din coaliția anti-ISIS din Siria le va conferi un nou refugiu islamiștilor doritori să lanseze atacuri împotriva Occidentului.

Europa, ținta grupării teroriste Al Qaida. Ce locuri sunt vizate
Avertismentul vine de la ministrul britanic al siguranței naționale, Ben Walace

De altfel, chiar și unii politicieni americani, printre care și senatorul Lindsday Graham, au avertizat riscul unui ”al doilea 11 Septembrie”, după retragerea din Siria.

”Al doilea 11 Septembrie”

Al Qaida este o organizație teroristă formată în august 1988, care sprijină activități extremiste islamice în lume. Fondatorul, liderul și principalul finanțator a fost Osama bin Laden. Gruparea a fost formată cu scopul de a extinde mișcarea de rezistență contra forțelor sovietice în Afganistan în lume.

Europa, ținta grupării teroriste Al Qaida. Ce locuri sunt vizate
al-Qaida este responsabila pentru atacurile din 11 septembrie din America

Se consideră că Al Qaida este responsabilă pentru dezastrul din 11 septembrie 2001 de la New York, însă organizația și-a asumat responsabilitatea și pentru atentatele din 11 martie 2004 care au avut loc la Madrid.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×