Soldatul care l-a împuşcat pe Bin Laden vine în România

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/03/2015, 11:57
Soldatul care l-a împuşcat pe Bin Laden vine în România

Soldatul american Robert O’Neill, cel care l-a împuşcat pe liderul al-Qaida, Osama bin Laden, vine în România. Acesta va participa la o conferinţă pe teme de leadership, un eveniment la care sunt aşteptaţi şi militari români şi membri ai familiilor unor soldaţi morţi în misiunile din Afganistan şi Irak.

Robert O’Neill este cunoscut ca fiind cel care l-a împuşcat pe Osama bin Laden în timpul raidului de la Abbottabad din 2 mai 2011. În vârstă de 39 de ani, a fost militar în cadrul Navy SEAL, una dintre cele mai mari trupe din Marina americană care acţionează în mod tradiţional în secret.

„Peste 500 de misiuni pentru care a primit 52 de decoraţii. Viaţa lui bate cele trei filme pe care le-a inspirat”, a declarat Adrian Thiess.

În luna mai, la Bucureşti, Robert O’Neill va participa la o serie de conferinţe pe teme de leadership, educaţie, sport şi inovaţie, prin intermediul cărora publicul român va putea vedea lumea din perspectiva unor eroi mondiali.

Alături de el, va veni şi Scott Moore, cel care a coordonat echipele din timpul unor acţiuni militare precum Desert Storm, Just Cause sau intervenţiile din Bosnia, Mogadishu şi Haiti.

Vezi VIDEO AICI

„Conferinţa American Heroes va fi o ocazie unică în viaţă de a-i vedea şi asculta pe unii dintre cei mai influenţi şi valoroşi oameni ai timpurilor noastre, cei care scriu istorie. Aceştia vor ilustra prin exemple proprii cât de important este să iei cea mai bună decizie atunci când nu ai voie să greşeşti.” – Bogdan Enoiu, Director General McCann WorldGroup România.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×