Europa FM a renunțat la spoturile publicitare ale primăriei municipiului București. Postul de radio va face reclamă gratuită Asociației Dăruiește viață

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 13:48
Europa FM a renunțat la spoturile publicitare ale primăriei municipiului București. Postul de radio va face reclamă gratuită Asociației Dăruiește viață
Europa FM a scos de pe post reclamele cu Gabriela Firea *foto: facebook

Decizie drastică luată de Europa FM, după scandalul în care a fost implicată Gabriela Firea și echipa „Dăruiește viață”, care construiește un spital privat de oncologie pediatrică în București. Jurnalistul Moise Guran a anunțat într-o emisiune în care îl avea invitat pe Cristian Tudor Popescu – CTP de faptul că postul de radio a renunțat la reclamele cu „realizările” pe care le-a avut Gabriela Firea în mandatul său. În schimb, Guran a spus că spațiul de emisie pentru acele reclame va fi acordat chiar „Asociației Dăruiește Viața”.

Europa FM va scoate de pe post reclamele pentru Gabriela Firea

Moise Guran i-a explicat în această dimineață lui CTP faptul că reclamele plătite de PMB nu vor mai fi acceptate pe Europa FM și că au fost deja scoase de pe post, începând cu luna octombrie: „Nu este publicitate electorală, este publicitate inclusiv la spitalul Gomoiu, la proiectele primăriei. Din 46 de milioane pentru spitalul Gomoiu, 1,1 milioane sunt pentru publicitate. Și această publicitate este peste tot. Domnul Popescu, noi am găsit-o și pe Europa Fm. Am găsit-o pe Europa FM acum o lună. Nu știam, s-a făcut contractul s-a făcut peste vară. Conducerea postului a luat decizia imediat să o oprească.

Ba mai mult decât atât, eu sunt autorizat acum să fac și o comunicare în acest sens, noi vom da toți banii ăia înapoi, pentru că sunt banii primăriei și chiar facem un apel la toată presa să refuze această publicitate plătită de Gabriela Firea, în care ea, de fapt, își face campanie electorală pe niște bugete uriașe. Ale primăriei. Și sunt banii noștri, ai bucureștenilor”, a spus Guran, potrivit paginademedia.ro.

Comunicatul oficial al Europa FM, cu privire la reclamele primăriei municipiului București

Mai mult, Moise Guran a anunțat că „Europa FM va pune la dispoziție spațiile de publicitate respective, pentru promovarea acestei inițiative #noiconstruimunspital și Dăruiește viața. Gratis”. De asemenea, după emisiunea cu Guran și CTP, postul de radio a emis un comunicat oficial în care a vorbit despre această decizie editorială și a făcut un apel la ceilalți jurnaliști să renunțe la reclamele în care sunt prezentate realizările Gabrielei Firea.

„Avertizăm colegii de breaslă, jurnaliști, precum și conducerile posturilor radio și de televiziune unde aceștia activează, că această publicitate otrăvită ne decredibilizează ca breaslă, ridicând opiniei publice semne de întrebare în privința obiectivității cu care este relatată activitatea Primarului General, Gabriela Firea, și a instituției pe care o conduce. Consideram că acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă și reprezintă în realitate publicitate electorală mascata în favoarea PSD și a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea”, se arată în comunicatul Europa FM.

Europa FM a scos de pe post reclamele cu Gabriela Firea
Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele „Asociației Dăruiește Viața”, în platoul Europa FM *foto: europafm.ro

De unde a început scandalul dintre Gabriela Firea și Asociația „Dăruiește viață”

De altfel, postul de radio face trimitere la un material din Libertatea care arată că la Spitalul Gomoiu au fost supraevaluate achizițiile de materiale și echipamente, dar, în același timp, din bugetul de 46 de milioane de euro, 1,1 milioane de euro au fost alocate pentru cumpărarea de publicitate radio și tv.

Totul în contextul în care Gabriela Firea a distribuit pe contul său de Facebook o postare cu limbaj suburban și denigratoare la adresa celor două fondatoare ale Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

În mod normal am ignora o astfel de postare, mai ales atunci când vine de la o persoană pe care nu o cunoaștem, care nu…

Gepostet von Oana Gheorghiu am Montag, 28. Oktober 2019

Întrebată la Digi 24 de jurnalistul Cosmin Prelipceanu despre această postare, Firea s-a arătat foarte indignată de acest subiect și le-a acuzat pe cele două că ar fi interfața candidatului PLUS, Vlad Voiculescu.

„Când a pus una dintre cele nu știu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil, „Nu vă supărați, doamnă primar general, totuși trebuie să vă întreb ceva…”. Textul oribil al femelei scatofile Budeanu, împotriva celor două doamne care muncesc voluntar pentru copiii bolnavi de cancer, pe care și l-a asumat și l-a distribuit primarul general al Capitalei, trebuia să-i fie citit în față, tare și cu dicție, năpârcii Firea – eu asta aș fi făcut, nu să-l ascund „pudic” într-un unghi de ecran aproape ilizibil. Dureroasă emisiune din punct de vedere moral și profesional pentru un veteran ca mine”, a spus CTP, într-o postare pe facebook care s-a viralizat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×