Eugen Teorodovici despre criză în România: Trebuie să găsesc căi pentru ca economia să nu fie afectată

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 08:58
Eugen Teorodovici despre criză în România: Trebuie să găsesc căi pentru ca economia să nu fie afectată
Eugen Teodorovici vorbește despre posibilitatea apariției unei crize în România

Eugen Teodorovici a făcut declarații despre o posibilă criză în țară. De asemenea, ministrul Finanțelor a mai susținut faptul că se caută soluții pentru ca economia românească să nu aibă foarte mult de suferit, astfel să aibă efecte cât mai mici posibile.  De asemenea, alți specialiștii au luat în vedere problema viitoare, așa că au informat.

„Nu că ne aşteptăm (la o eventuală criză economică în 2019 – n. red.), dar noi trebuie să luăm măsurile care să facă şi o eventuală criză cu efecte cât mai mici faţă de ţara noastră, că dai drumul la investiţii în zona publică, în zona privată, că îţi asigură o dependenţă mai mică de spaţiul european pe relaţia comercială. Noi astăzi suntem undeva la 80% dependenţi, atunci trebuie să găsesc căi pentru ca întreaga economie să nu fie afectată”, a declarat Eugen Teodorovici, despre o posibilă criză care va cuprinde România.

Eugen Teodorovici, despre criză: „Trebuie să luăm măsuri”

Eugen Teodorovici a făcut declarații  despre posibila criză care va apune asupra întregii țări. Ministrul Finanțelor dorește să găsească opțiuni pentru ca această să nu afecteze foarte mult România. „Noi punem deoparte, ştiţi că avem un fond tampon în trezorerie. Noi facem acest lucru, ni l-a cerut acum câţiva ani de zile FMI şi am rămas cu această rezervă în trezorerie care ne asigură o finanţare undeva la 5- 6 luni. (…)  

Criza economică bate la ușă?
Criza economică bate la ușă?

În total avem undeva la 40 de miliarde de lei, dacă nu mă înşel, adică ne asigură finanţare, nouă ca ţară, undeva la 5-6 luni de zile fără să fie nevoie să intrăm în piaţă să ne finanţăm. Aceasta este o centură de siguranţă”, a precizat Teodorovici, subliniind că în anul 2018 s-au pus deoparte,”câteva miliarde de lei”, a mai declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, despre criză în România.

FMI, despre posibila criză economică din România

Unoficial de la Fondul Monetar Internațional a anunțat că există posibilitatea ca o criză s-și facă apariția îm România, transmite Reuters. „Ca mulţi dintre voi, văd adunându-se nori de furtună, şi mă tem că munca de prevenire a crizei este incompletă. Băncile centrale ar trebui probabil să încheie perioada de explorare a măsurilor neconvenţionale de politică monetară. Cu toate că eficienţa lor este incertă, trebuie să fim îngrijoraţi de influenţa politicii monetare”, a afirmat sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×