Eugen Teodorovici, cu țuică la Bruxelles. Cum au reacționat străinii

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
13/03/2019, 21:23
Eugen Teodorovici, cu țuică la Bruxelles. Cum au reacționat străinii GALERIE FOTO
Eugen Teodorovici a venit cu țuică la Bruxelles

Ministrul Finanțelor publice în Guvernul lui Dăncilă Eugen Teodorovici s-a remarcat la Bruxelles. Senatorul de Tulcea a adus țuică omologilor, pentru a îndulci atmosfera. Acesta a fost prezent la Bruxelles, la reuniunea ECOFIN, pentru a cere eliminarea accizei pentru cei care produc țuică și palincă în propria gospodărie, în limita a 175 de kilograme pe an.

Eugen Teodorovici a venit cu țuică și pălincă la Bruxelles

Pentru a convinge oficialii de calitățile băuturilor tradiționale românești, Teodorovici a pus pe masa miniștrilor câte o sticlă de palincă și una de țuică. „Facem o scurtă pauză pentru a vă prezenta micul suvenir din faţa dumneavoastră, un cadou din partea preşedinţiei române. Priviţi-l, este despre tradiţie şi moştenire culturală şi în acelaşi timp conţine alcool.

Aşa că vă invit să-l gustaţi mai târziu. E făcut din plante, (n.r. – o reţetă) păstrată cu grijă şi transmisă din generaţie în generaţie. Pentru multe dintre naţiunile europene producţia de alcool din fructe este o tradiţie cu un rol emblematic pentru fiecare cultură.

Eugen Teodorovici, cu țuică la Bruxelles. Cum au reacționat străinii
Pentru a convinge oficialii de calitățile băuturilor tradiționale românești, Teodorovici a pus pe masa miniștrilor câte o sticlă de palincă și una de țuică

Miniștri nu au fost înduplecați

În folclorul nostru, viaţa izvorâtă din pământ şi lumina venită de la soare se împletesc în fructe şi trec apoi într-una dintre cele mai aromate băuturi naturale care dau savoare marilor evenimente din viaţa noastră: nunţi, dar şi înmormântări”, a spus ministrul.

Eugen Teodorovici, cu țuică la Bruxelles. Cum au reacționat străinii
Cei mai mulți miniștri de finanțe au susținut că vor, întâi de toate, un studiu, pentru a vedea impactul eliminării accizei

Cu toate acestea, cei mai mulți miniștri de finanțe au susținut că vor, întâi de toate, un studiu, pentru a vedea impactul eliminării accizei și abia după aceea să se poate lua o asemenea măsură și nu invers. Nivelul accizei este cu 33% mai mare față de valoarea actuală, iar creșterea are loc pentru a compensa scăderea TVA la pâine la 9%, de la 1 septembrie. Nivelul accizei datorate reprezintă 50% din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, pe care o vor datora cei care datora cei care produc peste 50 de litri într-un antrepozit fiscal de producție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×