Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră despre taxa auto: “A fost bugetul blocat, s-a deblocat, încep plăţile”

Ana Chivu   
în Stiri mondene
20/03/2019, 11:25
Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră despre taxa auto: “A fost bugetul blocat, s-a deblocat, încep plăţile”

Vești bune pentru șoferii români! Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că plățile pentru taxa auto vor fi făcute cât mai repede. Conform guvernantului, toate plățile ar urma să fie gata în luna iunie a anului curent, întrucât bugetul de stat a fost aprobat. Șoferii s-ar putea trezi, însă, cu o altă taxă în perioada următoare.

Plățile pentru taxa auto se vor face mai devreme

„A fost bugetul blocat, s-a deblocat, acum or să înceapă plățile pentru taxa auto”, a mai spus Teodorovici. Ministrul a precizat că banii pentru taxa auto sunt prevăzuți în buget, iar prin OUG 114 aceștia sunt instituiți ca obligație de plată până, cel târziu, în iunie. Teodorovici susține că sumele vor fi plătite mai devreme.

Decizia guvernului privind taxa auto vine după ce Comisia Europeană a declarat-o ilegală, indiferent de forma aplicată de autorități. România a fost somată încă din luna ianuarie ca banii să fie achitați în maximum trei luni. Cu toate acestea, șoferii români nu pot răsufla ușurați întrucât guvernanții au în plan să instituie o nouă taxă de mediu.

Mașinile poluante, motivul pentru care s-a introdus taxa auto

Grațiela Gavrilescu anunță o taxă de mediu pentru mașini vechi

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a afirmat la începutul acestei săptămâni că se lucrează la un proiect privind stabilirea unei taxe de mediu care să nu mai poată fi atacată în justiție. Hotărârea vine în contextul în care țara noastră are în continuare cele mai vechi mașini de pe continent.

Gavrilescu a declarat că grupul din care face parte lucrează în continuare pentru a găsi „o formulă de calcul care să fie atacabilă”. Reamintim că, în ultima perioadă, s-au luat în calcul mai multe variante prin care s-ar putea stopa circulația mașinilor poluante, mai ales la nivelul Capitalei, unde poluarea atinge unele dintre cele mai înalte cote.

Astfel, în Consiliul General al Municipiului București a fost inițiat un proiect prin care de anul acesta ar fi urmat să se interzică în centrul Capitalei circulația autovehiculelor din clasa de poluare 1 sau 2 sau care nu sunt încadrate în nicio clasă. Din 2022, acestea ar fi urmat să fie interzise pe tot teritoriul Bucureștiului. Proiectul nu a fost, însă aprobat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×