Epava cu oi moarte de la Midia ar putea fi scoasă la suprafață! Două barje participă la misiune

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 14:50
Epava cu oi moarte de la Midia ar putea fi scoasă la suprafață! Două barje participă la misiune GALERIE FOTO
14 mii de oi se aflau pe nava scufundată în Portul Midia. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Epava cu oi moarte de la Midia ar putea fi scoasă la suprafață! Aceasta a fost golită de apă și poate ajunge la cheu la începutul săptămânii viitoare. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanţii firmei de ranfluare.

Epava cu oi moarte de la Midia ar putea fi scoasă la suprafață!

Interesant este că epava va fi escortată de două barje mari, care vor stabiliza vasul din laterale, astfel că nu va fi posibilă o eventuală răsturnare a acesteia.

”S-a încheiat cu succes pomparea apei din epava cu oi moarte de la Midia”, au anunţat reprezentanţii societăţii care se ocupă de scoaterea navei.

Două barje participă la misiune

Trebuie specificat că, în acest moment, epava este ţinută în poziţia actuală, proptită în sol în zona cu adâncime mică, până la finalizarea pregătirii pentru aducerea la cheu

„Pentru deplasarea epavei în siguranţă, pe lângă barja GSP 01 care este cusută acum în tribord, se va alătura şi GSP Bigfoot2 în babord, epava având deja prinderile sudate anterior pe bordaj, astfel încât cele 2 barje vor stabiliza epava în ambele borduri în timpul deplasării”, au transmis reprezentanţii societăţii de ranfluare.

„Această măsură se impune din cauza structurii modificate a navei faţă de planurile oficiale, una dintre probleme fiind comasarea întregii cantităţi de marfă în zona tribord”, a mai transmis sursa citată.

Vă readucem aminte că nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019. Aceasta avea la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale.

În presă au apărut mai multe informații, conform cărora, pe navă se aflau mai multe compartimente secrete și numărul animalelor moarte ar fi unul cu mult mai mare față de statistica oficială a tragediei.

Pentru că nu avea dotarea necesară, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×