Emoționant! Un bătrân de 70 de ani, fără picioare, a plantat mii de pomi! Răvășitor

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/05/2019, 15:55
Emoționant! Un bătrân de 70 de ani, fără picioare, a plantat mii de pomi! Răvășitor GALERIE FOTO
Un bătrân fără picioare plantează pomi Sursa Foto: Google. ro

Gest dincolo de cuvinte! Un bătrân fără picioare a plantat mii de pomi în satul în care locuiește. În vreme ce mulți aleg să taie copacii și să ucidă natura care ne înconjoară, bătrânul, în vârstă de 70 de ani, dă viață alteia, oferind un alt început.

Un bătrân fără picioare a plantat mii de pomi!

Sanxiao, a decis să nu ia în seamă dizabilitatea de care suferă și să facă un gest pe care nu mulți îl fac. Acesta, fără ambele picioare, a săpat gropi și a plantat mii de copaci în satul în care locuiește. Bărbatul continuă să planteze pomi de nu mai puțin de 19 ani pe dealurile sterpe al satului.

Chinezul a ajuns pe paginile ziarelor din propria țară, dar și din alte colțuri ale lumii, pentru lecția gratuită de bunătate și recunoștință pe care a oferit-o. În anul 1985 i-a fost amputat primul picior, dar a continuat să lupte demn pentru a-și întreține familia. După 20 de ani, viața i-a dat altă lovitură.

Un bătrân fără picioare plantează pomi
Un bătrân fără picioare plantează pomi
Sursa Foto: Google. ro

„Sunt precum copiii mei”

Medicii i-au spus că trebuie să renunțe și la celălalt picior, din cauza unei boli cu care a fost diagnosticat. Atunci a decis a doua oară să continue lupta! De atunci, a plantat câte un copac în fiecare zi, moment în carea viața lui a căpătat alt sens. Locurile fără pic de culoare din satul său arată vii acum. Cei 1.700 de copaci plantați de bătrânul fără picioare creionează altfel locurile.

„Nu am să vând vreodată un copac. Au fost momente când nu știam cum să salvez unii puieți de la moarte. Am suferit pentru ei, m-am bucurat când i-am văzut prinși de pământ și imposibil de disctrus de către intemperii. Sunt atât de mulțumit… Sunt precum copiii mei”, a declarat septuagenarul într-un interviu acordat presei chineze.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×