eMAG s-a hotărât să lupte împotriva poluării. Va livra coletele cu maşini 100% electrice

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 13:44
eMAG s-a hotărât să lupte împotriva poluării. Va livra coletele cu maşini 100% electrice
eMAG va livra coletele cu maşini 100% electrice. Sursa foto: adevarul.ro

Compania eMAG a fost impresionată, probabil, de ultimele topuri privind poluarea la nivel european, în care Bucureștiul ocupă locul 3, așa că a decis să nu mai polueze atmosfera cu mașinile de firmă!

eMAG va livra coletele cu maşini 100% electrice

Gigantul de retail online a decis să schimbe treptat parcul auto cu unul exclusiv electric! Astfel, eMAG alături de Sameday, lansează, în premieră pentru piaţa românească, serviciul eMAG Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice.

Noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificată în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-o primă etapă, urmând ca în două luni să fie extins şi pentru alimentarea reţelei easybox.

”Ne propunem ca în următoarele şase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice”

„Ne preocupă ce lăsăm în urmă, iar prin această investiţie venim în sprijinul clienţilor noştri interesaţi de sănătatea mediului şi ne continuăm astfel eforturile de a construi un model de business responsabil.

Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele şase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice şi, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător”, a spus Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Pentru început, livrarea eMAG Green Delivery va include şase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete şi autonomie între 200 şi 300 de km. Staţiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

Aceasta nu este prima iniţiativă pe care eMAG o are în direcţia dezvoltării unui business sustenabil. Prin reţeaua easybox, eMAG contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o maşină pentru a livra comenzile.

În loc de 50 de drumuri cât ar face în cazul livrării tradiţionale pentru 50 de colete, cu livrarea la easybox va face un singur drum. Potrivit studiilor, ridicarea unui colet prin intermediul easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel puţin 20,5% faţă de metoda tradiţională de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×