Ema Pendiuc, fostă prezentatoare la TVR, condamnată la închisoare. Decizia nu e definitivă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 14:29
Ema Pendiuc, fostă prezentatoare la TVR, condamnată la închisoare. Decizia nu e definitivă
Ema Pendiuc, fostă prezentatoare la TVR, condamnată la închisoare

Fosta prezentatoare de televiziune Ema Pendiuc a fost condamnată la 5 ani de închisoare, în același dosar în care tatăl său, fostul primar al orașului Pitești, Tudor Pendiuc, a primit o sentință de 8 ani de închisoare cu executare! Ema Pendiuc a fost prezentatoare la TVR.

Ema Pendiuc, fostă prezentatoare la TVR, condamnată la închisoare

Decizia dată de magistrați în dosarul de corupție nu este însă definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București. Dosarul penal cunoscut sub denumirea de ”Publitrans” a fost deschis în anul 2015, când procurorii l-au acuzat pe edilul Piteștiului de luare de mită în dosarul cu un prejudiciu de 6 milioane de euro.

Potrivit procurorilor DNA, societatea de transport public local din Pitești, SC Publitrans 2000 SA trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau să fie achizitionate de Consiliul Local.

Acuzată de luare de mită, alături de tatăl său

Pendiuc este acuzat că a făcut demersuri cu încălcarea prevederilor legale ca să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între firma municipalității, S.C. Publitrans 2000 S.A., și societățile private CNCD SA și SC Girexim Universal SA, în folosul firmelor private.

Firmele ar fi trebuit să dețină autobuzele, însă acestea au fost cumpărate în leasing și plătite din profitul făcut ca urmare a contractului de asociere cu societatea de transport public local.

Procurorii spun că primarul a cumpărat din mita primită un apartament în București, pe numele fiice sale, în valoarea de 130.900 de euro.

Așadar, fosta prezentatoare de televiziune a fost acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani și a fost condamnată la 5 ani de închisoare. Potrivit ziare.com, procurorii i-ar fi pus sechestru deja pe apartamentul cumpărat din mită.

Pe Ema Pendiuc am putut-o vedea la TVR în vara anului trecut, atunci când a realizat o serie de 10 ediții ale emisiunii Drumul succesului, difuzată în weekend.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×