Elon Musk are în plan să ofere wifi gratis întregii planete. Cum are de gând să facă asta!

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
31/01/2019, 21:00
Elon Musk are în plan să ofere wifi gratis întregii planete. Cum are de gând să facă asta!
Elon Musk vrea să ofere wifi gratis tuturor de pe planetă! Cum se va putea înfăptui asta?

Elon Musk vrea să ofere wifi gratis pentru toată lumea de pe planetă! Dincolo de controversele din jurul său, acesta este un adevărat geniu și un afacerist extraordinar, fapt pentru care  are șanse uriașe să reușească să facă ceea ce și-a propus cu wifi-ul.

Ideea sa despre gratuitatea internetului pe toată planeta va putea fi posibilă cu ajutorul unor anumiți sateliți trimiți în spațiu, mai exact nu mai puțin de 4425. Din informațiile cunoscute până acum, sateliții măsoară 4×1.8×1.2 metri cubi. Elon Musk plănuiește să trimită toți sateliții deodată, fără a trimite o tranșă pentru a vedea dacă funcționează ideea sa, iar mai apoi să îi ducă pe ceilalți în spațiu.

Elon Musk vrea să ofere întregii planete wifi gratis!

Elon Musk plănuiește să ofere wifi gratis cu ajutorul a mai bine de 4.000 de sateliți. Aceștia vor fi trimiși în spațiu, în jurul Pământului, pentru a putea acoperi întreaga arie.

Astfel vor cuprinde sateliții pentru internet Pământul
Astfel vor cuprinde sateliții pentru internet Pământul

Space X, compania privată condusă de Elon Musk cere acum permisiunea de la Guvernul US pentru a trimite sateliții pentru internetul global. „Sistemul este creat pentru a aduce o gamă largă de servicii și de comunicații pentru utilizatorii rezidențiali, comerciali, instituționali, guvernamentali și profesioniști din întreaga lume”, a declarat compania Space X. Fiecare satelit pentru wifi cântărește 386 de kg.

Elon Musk
Elon Musk, mare om de afaceri

De asemenea, se anunță că încă nu este cunoscută data în care se vor trimite aceștia în jurul Pământului. Elon Musk a inventat PayPal, mașinile Tesla și plănuiește să pună în aplicare “SolarCities” . Compania lui Elon Musk, Space X a vorbit despre planurile șefului cu wife-ul gratis pe totată planetă din luna ianuarie. „Dacă totul merge conform planului, fără niciun fel de probleme, toată planeta va beneficia de wifi gratis cu ajutorul sateliților. Sistemul va fi operațional și va funcționa timp de 5 ani de zile.” 

Elon Musk, dat afară de la conducerea Tesla

Elon Musk a părăsit funcția de conducere de la Tesla și a fost înlocuit de către Robyn Denholm. Anunțul a fost făcut în luna decembrie a anului 2018. De acum, o femeia va fi directorul financiar la cea mai mare companie de telecomunicații din Australua. Potrivit Mediafax, Elon a acceptat să își dea demisia chiar de la sfârșitul lunii septembrie. Fostul președinte al companiei Tesla a fost acționat în judecată de SEC pentru inducerea în eroare a investitorilor. Procesul lui Elon Musk a început pe data de 7 august. Acesta a obținut fonduri pentru delistarea de la de la bursa Tesla.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×