Elon Musk anunță că în anul 2020 vor apărea primii cyborgi! Ce tehnologie terifiantă a dezvoltat miliardarul american

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 18:06
Elon Musk anunță că în anul 2020 vor apărea primii cyborgi! Ce tehnologie terifiantă a dezvoltat miliardarul american
Elon Musk anunță că în anul 2020 vor apărea primii cyborg. Sursa foto: life.ro

Suntem foarte aproape de crearea primilor cyborgi, după ce milionarul Elon Musk a anunțat că a îmbunătățit controversata tehnologie Neuralink. Fondatorul Tesla speră că astfel le va permite oamenilor să se conecteze la un computer și să devină adevărați cyborgi.

Elon Musk anunță că în anul 2020 vor apărea primii cyborg

Compania Musk Neuralink construiește „fire” minuscule și flexibile, de zece ori mai subțiri decât părul uman care pot fi conectate direct în creier. Elon Musk a venit cu precizări rupte parcă din filmele SF chiar pe Twitter, unde a anunțat că a îmbunătățit tehnologia Neuralink.

Micile implanturi cerebrale, numite interfețe creier-mașină (IMC), conectează creierul uman la dispozitivele externe și le permite acestora să controleze computere, scrie dailymail.co.uk.

Oamenii vor putea controla computerele cu gândul

Compania spune că aceste „interfețe neuronale de mare lățime de bandă, de mare precizie”, denumite N1, ar putea fi implantate la om în următoarele 12 luni.

Anul trecut, Neuralink a dezvăluit o versiune a dispozitivului minuscul care ar putea fi implantat într-un creier printr-o incizie mică de către un robot.

Noua versiune, care va fi dezvăluită anul acesta, va fi și mai avansată, a spus Musk, fără a dezvălui prea multe detalii.„Așteptați până când veți vedea următoarea versiune față de ce a fost prezentat anul trecut”, a replicat Musk. ”Este minunat!”.

Elon Musk spune că tehnologia ar putea ajuta pacienții cu tulburări neurologice să-și restabilească funcțiile motorii.„În cele din urmă, va fi folosit pentru a compensa secțiuni întregi pierdute ale creierului din cauza accidentului vascular cerebral / accident / congenital”, a spus Musk.

„Potențialul este cu adevărat transformator pentru restaurarea funcțiilor cerebrale și motorii. În opinia mea, nu există altă modalitate de a o face”, a mai spus Musk.

Chiar dacă Elon Musk speră ca această tehnologie săpoată fi folosită din anul 2020, termenul pare mult prea optimist, ținând cot de aprobările pe care trebuie să le obțină pentru testele umane.

Musk a spus anul trecut că echipa sa a avut succes cu testarea pe animale și că în laboratoarele sale, o maimuță a reușit să controleze un computer cu creierul său.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×