Elevii pot primi 200 de euro de la Ministerul Educației. Care sunt cerințele

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 08:47
Elevii pot primi 200 de euro de la Ministerul Educației. Care sunt cerințele
Elevii pot primi 200 de euro de la Ministerul Educației. Sursa foto: b1.ro

Vești bune pentru elevii din România! Aceștia ar putea primi 200 de euro și în anul 2020, după ce Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere un proiect ce va continua programul de acordare de ajutor financiar „Euro 200”.

Elevii pot primi 200 de euro de la Ministerul Educației

Prin acest program guvernamental, elevii aflați într-o situație dificilă primesc câte 200 de euro din partea statului, pentru achiziționarea de tablete și calculatoare.

Programul vizează elevii ce provin din familii defavorizate, al căror venit brut lunar este sub 250 de lei pe membru. Aceștia pot beneficia de un ajutor financiar în valoare de 200 de euro pentru a achiziționarea unei tablete sau a unui computer, care să-i ajute la teme.

Până când se depun cererile pentru un calculator

 „Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200”, continuă și în anul 2020, fiind reglementat prin Hotărârea Guvernului nr. 1294 din 13 august 2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările și completările ulterioare. (…)

Plafonul a fost indexat în anul 2018 de la 150 de lei la 250 lei venit brut lunar pe membru de familie”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Atenție! Elevii care vor să beneficieze de această facilitate oferită de Guvern și care se încadrează în cerințe, trebuie să depună o cerere până pe data de 17 aprilie, urmând ca până în mai să aibă loc anchetele sociale și evaluarea cererilor.

Copiii declarați eligibili vor putea astfel să intre în posesia calculatoarelor cumpărate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în luna iulie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×