Elevii nu merg la școală, pe 5 octombrie! De ce nu se învață în această zi

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/09/2018, 18:58
Elevii nu merg la școală, pe 5 octombrie! De ce nu se învață în această zi GALERIE FOTO
Ziua Mondială a Educației de vineri, 5 octombrie aduce o zi liberă pentru elevi

Elevii nu fac ore în ziua de vineri, 5 octombrie datorită zilei Educației. Sărbătorire cadrelor didactice aduc un weekend prelungit elevilor. În discuție este programul de curs modificat al elevilor bucureșteni în zilele pentru Referendum pentru instituțiile în care există secții de votare.

Ziua Mondială a Educației este știută ca fiind zi liberă pentru cei din clasele primare, generale și pentru liceeni. Această zi este datorată unui contract încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale care sunt reprezentative învățământului.

Liber pentru elevi pe 5 octombrie de ziua Educației

Elevii bucureșteni se vor bucura de o zi în plus chiar înainte de weekend. Vineri, cu ocazia sărbătoririi zilei Mondiale ale Educației, nu vor avea cursuri elevii claselor I-IV, V-VIII, și IX-XII. “În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (…) încheiat între Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ (…)

unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului. (…) În Municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, arată constractul dintre MEN și federațiile sindicale reprezentative din învățământ.

Elevii scapă de cursuri în ziua de vineri, 5 octombire, iar programul de pe 8 octombrie va fi modificat
Elevii scapă de cursuri în ziua de vineri, 5 octombire, iar programul de pe 8 octombrie va fi modificat

De asemenea, este pusă în discuție scurtarea orarului în ziua Referendumului datorită schimbărilor care trebuiesc făcute în instituțiile în care sunt existente secții de votare. “Unităţile de învăţământ prin consiliile de administraţie vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfăşoare ore, chiar dacă reduse ca timp, şi să nu mai fie nevoiţi să recupereze”, a declarat Mariana Manea, pentru MEDIAFAX, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×