Elevii ar putea găsi școlile închise, luni! Decizia luată de Guvernul Orban, contestată de sindicate

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/01/2020, 15:29
Elevii ar putea găsi școlile închise, luni! Decizia luată de Guvernul Orban, contestată de sindicate
Elevii ar putea găsi școlile închise, luni. Sursa foto: g4media.ro

Sindicatele din învățământ avertizează că elevii ar putea găsi școlile închise, săptămâna viitoare, din cauza unei decizii de ultimă oră luată de Guvernul condus de Ludovic Orban!

Elevii ar putea găsi școlile închise, luni

Guvernul a luat măsura interzicerii detașărilor în sistemul public, iar ca și consecință unitățile de învățământ ar putea să rămână închise săptămâna viitoare. Cel puțin așa susține Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, care solicită Guvernului să găsească de urgență o soluție, ca ativitatea școlilor să nu fie întreruptă.

„În condiţiile în care Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu vor găsi o soluţie de urgenţă, riscăm ca în multe unităţi de învăţământ să nu se poată acorda salariile, deoarece o parte dintre contabili erau detaşaţi din mediul privat.

Școlile nu vor mai avea bucătari, șoferi sau fochiști

În plus, ne putem trezi cu unităţi de învăţământ care vor rămâne închise săptămâna viitoare, deoarece nu vor mai avea bucătari, şoferi de microbuz şcolar sau fochişti.

FSE ‘Spiru Haret’ nu a susţinut niciodată practica detaşărilor pe posturile didactice auxiliare şi nedidactice însă, în situaţia actuală, considerăm că Guvernul ar trebui să ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de muncă vacante”, a spus Marius Nistor

Sindicaliștii din Educație semnalează că prevederile aticolului 3 din OUG nr. 1/2020 care are în vizor unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, duc la încetarea imediată a detașărilor, în urma intrării în vigoare a ordonanței.

Liderul Spiru Haret, Marius Nistor, a avertizat și asupra pericolului încetării plății salariilor în sistemul de învățământ, ca urmare a interzicerii detașărilor în sistemul public.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret s-a arătat revoltat de ceea ce a hotărât Guvernul și a certut printr-o declarație publică mai multă înțelegere și mai mult timp, pentru a se evita situațiile grave în care angajații detașați nu își mai primesc salariu, iar școlile sunt nevoite să își stopeze activitatea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×