Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă! Data la care se întorc elevii la școală

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 11:19
Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă! Data la care se întorc elevii la școală GALERIE FOTO
Elevii nu se întorc la școală de mâine. Sursa foto - facebook

Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu vacanța de iarnă! Se întâmplă lucrul acesta după ce vacanța prilejuită de sărbătorile de iarnă ia sfârșit în mod oficial pentru toți bugetarii.

Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă!

Aceștia se întorc la slujbe luni, 6 ianuarie 2020. Va fi practic prima zi de lucru a acestui an.

Cu toate acestea, conform deciziei luate de ministerul Educației, elevii și profesorii lor se mai pot bucura de o săptămână în plus de vacanță.

Data la care se întorc elevii la școală

Cursurile încep abia de luni, 13 ianuarie 2020. Vă readucem aminte că elevii au intrat în vacanța de iarnă încă de pe vineri, 20 decembrie 2019.

Concret, atunci se încheia și primul semestru al anului școlar 2019-2020. Semestrul al II-lea începe la 13 ianuarie 2020 și se încheie în 12 iunie 2020.

Mai trebuie specificat un lucru. În acest semestru, până la vacanța de Paște, sunt așteptate să fie organizate testările de simulare pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a și de simulare pentru Bacalaureat.

La acestea din urmă pot participa, la probele de română și matematică, și elevii claselor a XI-a.

Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile mai devreme, mai exact în 29 mai. Și elevii claselor a VIII-a vor termina anul școlar 2019-2020 mai devreme, în data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menţionate, şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×