Elevă pusă de dirigintă să își taie părul în fața colegilor! Ce a făcut o altă fată din aceeași clasă

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/04/2019, 16:04
Elevă pusă de dirigintă să își taie părul în fața colegilor! Ce a făcut o altă fată din aceeași clasă GALERIE FOTO
O elevă a fost umilită de dirigitaa ei care a pus-o să-și taie părul în fața colegilor

O elevă a fost umilită de către diriginta ei! Aceasta a fost pusă să-și taie părul în fața colegilor. Totul s-a petrecut la școala gimnazială din Carei, județul Satu Mare, loc în care deja este o anchetă. Se pare că lucrul care a înfuriat-o groaznic pe dirigintă a fost faptul că fata venise câteva zile la rând cu părul vopsit. Regulamentul școlii nu permite acest lucru, mai ales la clasa a 5-a, astfel că profesoara a decis să rezolve problema în felul său.

O elevă a fost umilită în fața colegilor! Fata a trebuit să-și taie părul

Eleva umilită și-a deschis culoarea părului în săptămâna precedentă, moment în care diriginta i-ar fi cerut să își vopsească părul într-o culoare mai naturală sau să și-l tundă. Eleva a susținut că nu a mai avut bani pentru o altă schimbare, așa că a continuat să vină la școală cu părul decolorat.

Profesoara de istorie, care îi era și dirigintă, a obligat-o să se tundă în fața colegilor, văzând că cerințele nu-i sunt ascultate. Din păcate, o altă colegă ar fi ajutat-o să-și taie pletele.

 O elevă a fost umilită de diriginta ei! Fata a trebuit să-și taie părul în fața colegilor
O elevă a fost umilită de diriginta ei! Fata a trebuit să-și taie părul în fața colegilor

Lecții de umilință la școală

Din păcate, nu puțin esunt cazurile în care copiii învață umilința în școală. Un caz cutremurător a atras atenția presei în ultima perioadă. Matei, un băiețel cu sindromul Down, a avut o viață de coșmar într-o școală din România, unde a fost batjocorit e către un coleg.

„Bullying-ul este, în general, caracterizat ca un comportament agresiv, intenționat, menit să provoace suferință și care implică întotdeauna un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă și se manifestă repetitiv, regulat, într-un grup de copii”, explică reprezentanții Organizației Salvați Copiii fenomenul de felul încare se batjocoresc unii copii între ei, lucru care nu trebuie confundat cu un act izolat de violență. ONG-ul care se luptă pentru a apăra drepturile copilului a realizat și câteva spoturi video inspirate din realitățile trăite de elevi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×