Elevă cu media 9.90, exclusă dintr-o tabără gratuită, din motive politice

Ana Ioana   
în Stiri mondene
23/08/2018, 17:18
Elevă cu media 9.90, exclusă dintr-o tabără gratuită, din motive politice
notele elevei discriminate politic

Elevă cu media 9.90, exclusă dintr-o tabără gratuită, din motive politice. S-a iscat un mare scandal într-o comună din județul Galați. Toate acestea s-au întâmplat din cauza faptului că o fetiță cu media de 9.90 la învățătură a fost discriminată, spun părinții.

Vina este dată pe primarul comunei. Acesta se pare că ar fi exclus-o de pe lista elevilor cu rezultate care au mers în tabără la mare, gratuit. Motivul au fi o dispută politică, cred părinții copilului.
Familia proaspetei absolvente de clasa a șasea vrea să facă o reclamație pe numele primarului la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Citește și: Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă

Citește și: Antonia are un corp perfect! Care este secretul ei

Elevă cu media 9.90, exclusă dintr-o tabără gratuită, din motive politice

Fetița se numește Larisa și are 13 ani. Micuța a terminat de curând clasa a șasea cu media 9.90 și ar fi trebuit să meargă într-o tabără, dar nu o va mai face. În perioada 18-22 august a fost organizată o tabără pentru copiii din clasa din care face parte, pe litoral. Aceasta a fost plătită din bani publici de Primăria cumonei Munteni.

Conducerea școlii a menționat că Larisa se numără printre cei 15 elevi care vor pleca în tabără, însă a fost, ulteior, eliminată de pe listă. Părinții nu au găsit nicio explicație pentru această situație care a dezamăgit-o pe micuță. Mama fetiței a fost foarte revoltată pentru aceasta descriminare, așa că a a încercat să caute răspunsuri.

Cum s-a desfășurat discuția cu directorul școlii

„- De ce nu mai merge fata, de ce nu mai merge în tabără la mare ?

– Nu v-am spus, doamnă, ca aşa mi s-a spus de la primărie?!

– Păi şi de la Primărie cine v-a spus?

– Primarul, cine?!

– Primarul?! Şi din ce cauză?

– A spus că aveţi nişte disensiuni, aveti nişte probleme, nu ştiu…”(din convorbirea telefonică dintre mama Larisei și directorul școlii)

Mama Larisei a fost foarte supărată că nu i s-a oferit niciun argument plauzibil pentru această situație, așa că l-a contactat pe primarul comunei Munteni. Femeia a fost anunțată de edil că numai elevii care au terminat cu media 10 pot merge. Asta deși, spune femeia, pe lista tuturor celor care sunt plecați la mare sunt inclusiv elevi care au media 9.80.

Bunica Larisei este și ea supărată pentru vacanța pierdută a nepoatei sale, care a avut toate drepturile să meargă la mare cu colegii săi. Familia Larisei susține că motivul nedreptății provine dintr-o dispută politică.

„Voi lua cuvântul în Consiliu Local, voi încerca să înţeleg motivul adevărat pentru care a permis acest lucru De ce? Pentru că familia ei e prietenă cu un consilier liberal? Ce fel de gândire e asta? Suntem înainte de 90 sau cu mult după 90?”, a declarat Adrian Pârvu, consilierul local.

Cu toate acestea, toți membri familiei Larisei au decis să-l dea în judecată pe edil la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Până l ora aceasta, primarul comunei Munteni din județul Galați, nu a putut fi contactat.

Scandalul se pare că nu îi priește primarului, deoarece nu a putut fi contactat, semn că nu vrea să discute despre situația Larisei. Familia micuței va continua cu demersurile pentru a descoperi de ce fetița lor nu a putut mereg împreună cu colegii săi în vacantă pe litoral. Aceștia sunt dezamăgiți în special pentru faptul că Larisa a învățat foarte mult la școală pentru a putea beneficia de vacanța la mare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×