Elev notat cu „suficient”, după ce a scris corect cuvântul „patinoar”. „Ce să îi răspund domnului învățător?”

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
05/03/2019, 14:07
Elev notat cu „suficient”, după ce a scris corect cuvântul „patinoar”. „Ce să îi răspund domnului învățător?” GALERIE FOTO
Elev notat cu „suficient”, după ce a scris corect cuvântul „patinoar”

Un elev de clasa a II-a a primit calificatul „suficient” deși a scris corect cuvântul „patinoar” și a despărțit corect în silabe cuvântul „derdeluș”. Învățătorul său a fost însă de altă părere și l-a depunctat. Nedreptatea a fost reclamată pe Facebook de tatăl copilului, Ionel Tarnoveski, autorul unui blog culinar.

Elev notat cu „suficient”, după ce a scris corect cuvântul „patinoar”. Ce spune tatăl copilului

Învățătorul a considerat că „derdeluș” este despărțit greșit în silabe și a apreciat că nu se scrie „patinoar”, ci „patinuar”, spre nemulțumirea tatălui micuțului David. „Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat: Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg?”, a scris pe Facebook Ionel Tarnoveski, care a postat și textul „corectat” de învățător.

„Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ? Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”, a adăugat tatăl elevului. Povestea însă nu s-a terminat aici.

Elev notat cu „suficient”, după ce a scris corect cuvântul „patinoar”
David a fost notat cu „suficient”, după ce a scris corect cuvântul „patinoar”

Cum a reacționat profesorulMama copilului a povestit, tot pe Facebook, ca a avut o discuție cu învățătorul. „Am fost astăzi „în vizită” la domnul învățător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng?”, a întrebat ironic Mădălina Tarnoveski.

„Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar. Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine o cauză pierdută”, a adăugat mama copilului de clasa a II-a.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×