Se modifică orarul la clasele I și a II-a! Câte ore de Educație fizică vor dispărea

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 19:13
Se modifică  orarul la clasele I și  a II-a! Câte ore de Educație fizică vor dispărea
Elevilor li se pregătesc noi schimbări

Se anunță noi schimbări în orarul claselor I și a II-a. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu își propune să modifice materiile pe care le urmează elevii. Conform unui proiect de ordin, ministrul ar vrea să opereze o serie de modificări în sistemuleducațional. Astfel, potrivit noului proiect, ar urma să fieeliminate nu mai puțin de  5 ore de Educație fizică, predate de profesoii de sport.  Este vorba despre cele două ore de la clasa pregătitoare, dar ș cele două ore de la clasele I și a II-a.

Cu toate acestea, elevii nu vor petrece mai puțin timp pe băncile școlii, pentru că aceste ore ar urma să fie transferate către o nouă disciplină, Joc și mișcare, predată de învățători. La baza unor astfel de modificări stau rațiuni de ordin economic, întrucât dispar practic jumătate dintre normele de sport pe care le au în momentul de față profesorii de Educație fizică.

Ecaterina Andronescu continuă reforma din învățământ

„Financiar, sunt niște ore pe care nu le mai plătești. Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată, și anume plata profesorilor de Sport din primar” , suțin specialiști în educație, citați de Edupedu.ro . Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, a confirmat planurile ministrului Ecaterina Andronescu de a elimina orele de Educație fizică predate de profesori de specialitate la clasa pregătitoare, clasele I și a II-a. În locul lor, ministrul Educației intenționează să transfere același număr de ore către o nouă materie, numită Joc și mișcare.

Ecaterina Andronescu le-o coace elevilor
Ecaterina Andronescu le-o coace elevilor

Nu este singura schimbare pe care are de gând să o implementeze Ecaterina Andronescu. Recent, ministrul Educației, a anunțat că își dorește ca profesorii să fie evaluați după modelul japonez, din zece în zece ani, atât la diciplina pe care o predau, cât și în privința noilor metode de pedagogie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×