Elena Udrea și Alina Bica au primit un mandat de arestare în Costa Rica!

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
04/10/2018, 21:25
Elena Udrea și Alina Bica au primit un mandat de arestare în Costa Rica!
Elena Udrea și Alina Bica au primit un mandat de arestare în Costa Rica!

Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate în Costa Rica. Înstanța din Costa Rica a emis un mandat de arestare preventivă pentru Bica și Udrea pe două luni. Cele două femei s-au prezentat, în această seară (4 octombrie), în fața instanței de judecată din Costa Rica cu propunerea de arestare preventivă. Fosta ministră și Alina Bica își vor petrece următoarele două luni în arest preventiv.

Elena Udrea și Alina Bica, arestate preventiv în Costa Rica

Udrea și Bica au ajuns în fața instanței, după ce au fost reținute de către Interpol și trimise în fața judecătorului. Cele două femei au fost ridicate de pe stradă în Costa Rica.

Fostul ministru al Turimului ar trebui să execute o sentință de șase ani de închisoare, iar Alina Bica, patru. Cele două sunt vizate și în alte dosare în instanța din România, altele decât cele în care au primit deja sentințele.

Elena Udrea și Alina Bica au fost ridicate de Interpol

„Concediul” Elenei Udrea a luat sfârșit. Aceasta a fost ridicată de pe stradă de către Interpol pe când se plimba cu fetița și iubitul său în centrul orașului San Jose.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea, joi dimineață, că șansele de extrădare ale Elenei Udrea sunt zero. Alina Bica, la rândul său, ar putea și ea să scape de extrădare, deoarece este acuzată de o faptă care în legislația din Costa Rica nu are corespondent.”E posibil să putem vorbi despre o măsură preventivă pe perioada soluționării de extrădare, dar sperăm să fie o măsură temporară. După opinia mea, care e o opinie personală, șansele sunt zero (nr: de extrădare)”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

Publicația Diario Extra prezintă noi informații despre reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica

Arestarea celor două fugare a avut loc în zona Sabana Oeste, din San Jose, în faţa unei cafenele celebre. Udrea și Bica au fost reţinute de agenţi Interpol, care au fost însoţiţi de membri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate din Costa Rica, potrivit Diario Extra.

„După acţiuni de investigare şi monitorizare, două femei în vârstă de 44 de ani, ambele românce, date în urmărire de autorităţile române, au fost reţinute miercuri. Una dintre cele două femei, cu numele Udrea, era vizată de o alertă roşie de notificare a Interpol, pentru infracţiuni referitoare la corupţie şi abuz în serviciu, în baza unui mandat emis de Interpol Bucureşti”, anunţă Biroul pentru investigaţii judiciare din Costa Rica.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×