Elena Udrea, condiții grele în închisoare: reacția autorităților din Costa Rica

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/11/2018, 13:20
Elena Udrea, condiții grele în închisoare: reacția autorităților din Costa Rica
Autoritățile din Costa Rica spun adevărul despre plângerile condițiilor grele pe care le povestesc Elena Udrea și Alina Bica

Situație fără precedent din cauza condițiilor de care se plânge Elena Udrea, autoritățile au clarificat situația. Fostul ministru împreună cu fosta șefă DIICOT sunt în arest la închisoarea El Buen Pastor, din Costa Rica.

După ce cele două femei s-au plâns de condițiile în care sunt nevoite să trăiască, autoritățile au dezvăluit presei faptul că sunt numai minciuni. Iată care a fost reacția directorului în ministerul Justiției din Costa Rica.

Autoritățile din Costa Rica dezmint condițiile grele de care a vorbit avocatul Elenei Udrea

La scurt timp după ce fostul ministru a născut, a ceasta a ajuns în arest. Elena Udrea și Alina Bica au fost reițnute chiar de pe străzile din San Jose. Cele două sunt acuzate în dosarul Gala Bute. Cele două femei s-au plâns imediat de condițiile grele din incinta închisorii.

 “Condiţiile de detenţie sunt mult mai grele decât cele din România. În România, Elena Udrea ar fi putut să îşi crească acasă copilul până la un an. Acolo, într-adevăr, are un loc unde să îşi alăpteze copilul. A preferat să o aducă pe fetiţă foarte rar la penitenciar fiindcă s-a născut foarte mică şi îi este teamă să nu contacteze alte boli din închisoare”, declara avocata Alinei Bica. Mesajul a ajuns și la urechile autorităților din Costa Rica, fapt ce i-a psu în postura de a da o replică celor spune de Elena Udrea și Alina Bica prin intermediul avocatei.

„Cele două românce sunt închise în modulul A2. După cum se ştie, închisoarea Vilma Curling nu e supraaglomerată şi fiecare dintre deţinute are propriul pat. Modulul este construit pentru 68 de persoane şi nu e supraaglomerat”, a precizat directorul în ministerul Justiției din Costa Rica, Jose Luis Bermudez. De asemenea, acesta a specificat și faptul că drepturile Elenei Udrea și ale Alinei Bica sunt respectate. „Nici măcar nu şi-au spălat o farfurie sau să îşi cureţe patul. Sunt oameni angajaţi pentru asta.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×