Elena Ceaușescu a fost ciuruită. Experții INML despre rămășițele soților Ceaușescu: ”Oasele erau deteriorate”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 11:24
Elena Ceaușescu a fost ciuruită. Experții INML despre rămășițele soților Ceaușescu: ”Oasele erau deteriorate”
Elena Ceaușescu a primit cele mai multe gloanțe în ziua executării în decembrie 1989. Sursa foto: Hepta.ro

Elena și Nicolae Ceuașescu au fost deshumați după mai bine de 20 de ani de la împușcarea care a avut loc în ziua de Crăciun în 1989. Experții INML care au analizat rămășițele soților Ceaușescu au făcut dezvăluiri importante pe baza oaselor și fișelor dentare.

Elena Ceaușescu a primit cele mai mult gloanțe în decembrie 1989. Nicolae mai puține

Antropologul Mariana Roșu și geneticianul Ligia Bărbării sunt cele două femei care au analizat rămășițele soților Ceaușescu care au fost dezgropate pe 21 iulie 2010 după ce au primit acordul de la fiul lor Valentin Ceaușescu. Experții INML au dezvăluit în emisiunea „Marius Tucă Show” lucruri foarte importante.

Medicii legişti au prelevat probe biologice din scheletele Elenei și ale lui Nicolae Ceaușescu, precum şi din hainele acestora. După ce au fost analizate oasele soților Ceaușescu s-a ajuns la concluzia că Elena a primit cele mai multe gloanțe, în timp ce Nicolae mai puține. Asta însemană că fostul președinte a murit primul, în timp ce soția sa s-a „zbătut”.

„În partea medico-legală, eventuale leziuni traumatice se găsesc pe oase. La soţii Ceauşescu erau urmele de împuşcare. La Elena Ceauşescu cred că au fost folosite mai multe gloanţe, deoarece oasele erau mai deteriorate. La el mai puţin”, a declarat Mariana Roşu, relatează romaniatv.net

Familia soților Ceaușescu a plătit pentru deshumare și echipa de legiști

Antropologul INML a mai adăugat în cadrul emisiunii de la Antena 1 că toate probele au fost comparate cu cele luate de la fiul soților Ceaușescu, Valentin, dar și de la un frate al fostului președinte comunist. Deși inițal familia dorea experți din Germania, analizele au fost făcute în România.

Soții Ceaușescu au fost deshumați la cererea familiei și din dorința lui Mircea Oprean, fostul soț al Zoiei Ceaușescu, ei fiind cei care au plătit absolut tot. Ligia Bărbării a dezvăluit că prelucrarea unei singure probei de os costă 1.800 de lei.

De asemenea, medicii legiști au mai analizat plombele de aur găsite la Elena Ceaușescu care au fost comparate cu cele găsite în fișele arhivate la Policlinica 10. Soția lui Nicolae Ceaușescu a putut fi identificată fără dubiu datorită fișei dentare și a unor radiografii, în care se observă că în partea din spate a danturii, lucrată în aur, erau gravate inițialele E.C.

„Amândoi aveau plombe de aur. Tratamentele stomatologice erau înregistrate în fişe, la Policlinica 10 şi pe baza acestor elemente are un marcaj fiecare probă dentară, astfel încât dacă găseşti aşa ceva poţi găsi o persoană fără a mai recurge la teste ADN. Iar în cazul lor am găsit plombe şi dinţi de aur”, a dezvăluit Mariana Roşu, potrivit sursei menționate.

Soții Ceaușescu au fost îngropați împreună după deshumare

Liderii comuniști Nicolae și Elena Ceaușescu au fost îngropați în cimitirul Ghencea la 5 zile după ce au fost împușcați. Mai exact, pe 30 decembrie 1989 soții Ceaușescu aveau să fie îngropați în hainele în care au fost executați, în sicrie care aveau un pat de rumeguș.

Inițial, Elena și-a dormit somnul de veci într-un mormânt amplasat la 20 de metri de cel al soțului ei Nicolae, dar după deshumare au fost îngropați împreună. În momentul de față mormântul lor comun a devenit loc de pelerinaj pentru mulți nostalgici comuniști.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×