Descoperirea făcută la dezhumarea Elenei Ceaușescu. Soția lui Nicolae Ceaușescu își gravase inițialele pe dinți

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
06/09/2019, 15:51
Descoperirea făcută la dezhumarea Elenei Ceaușescu. Soția lui Nicolae Ceaușescu își gravase inițialele pe dinți
Descoperire după deshumarea Elenei Ceaușescu. Sursa foto: Epoch Times România, ziare.com. Colaj: Fanatik

În urmă cu aproximativ 9 ani, la cererea lui Valentin Ceaușescu și a lui Mircea Oprean, fostul soț al Zoiei, mormintele soților Ceaușescu au fost deshumate. În urma deshumării Elenei Ceaușescu s-au descoperit o serie de lucruri care i-au șocat pe toți. Fosta primă doamnă a țării avea gravate inițialele pe dinți.

Elena Ceaușescu avea gravate inițialele numelui pe dinți

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați de Crăciun, în anul 1989, și îngropați în Cimitirul Ghencea. Aceștia au fost deshumați în anul 2010, când s-a făcut descoperirea. După ce au fost deshumați, soții Ceaușescu au fost reînmormântați împreună. Elena Ceaușescu a fost identificată datorită fișei dentare și a unor radiografii din care reiese că în partea din spate a danturii avea gravate inițialele numelui ei, scrie știrilekanald.ro.

În cazul lui Ceaușescu nu a fost nevoie să se apeleze la radiografii dentare ori la alte tehnici medicale căci rămășițele acestuia au fost recunoscute imediat, la fel și hainele în care era îmbrăcat. Deshumarea fusese solicitată căci vreme de mulți ani s-a crezut că soții Ceaușescu nu au fost îngropați în România și ar fi reușit să scape cu viață și să plece în afara țării.

ceaușescu
Soții Ceaușescu au fost judecați și executați în decembrie 1989. Sursa foto: wowbiz.ro

Soții Ceaușescu, executați pe 25 decembrie 1989

Procesul și execuția soților Ceaușescu a avut loc în contextul evenimentelor revoluționare cuprinse între 16 și 25 decembrie 1989. Revoltele care s-au transformat apoi în Revoluție au început la Timișoara. În tot acest timp, Nicolae și Elena fuseseră trădați de cei care le asigurau spatele. Au fost acuzați de subminarea economiei naționale și au avut parte de un proces succint, în urma căruia au fost împușcați mortal.

În continuare există în România foarte mulți nostalgici ai regimului ceaușist, chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de la schimbarea regimului în țara noastră.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×