El este pensionarul de lux al județului Dolj! Are o pensie specială de 30.713 lei brut

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 14:59
El este pensionarul de lux al județului Dolj! Are o pensie specială de 30.713 lei brut GALERIE FOTO
În Craiova, un fost magistrat primește peste 30 de mii de lei pensie specială. Sursa foto - facebook

El este pensionarul de lux al județului Dolj! Acesta are cea mai mare pensie specială din Craiova, a fost magistrat și a avut un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani. Vă reamintim că 25 de ani reprezintă stagiul minim de cotizare pentru această meserie în drumul spre pensie. Directorul CPJ Dolj, Daniela Licu a precizat că acesta primește nu mai puțin de 30.713 lei brut. Din această sumă, plăteşte la stat impozit pe venit de 10%.

El este pensionarul de lux al județului Dolj!

Impozitul pe venit se datorează pentru suma ce depăşeşte 2.000 de lei, conform Codului fiscal. Un calcul matematic arată că pensionarul de lux al Doljului încasează lunar aproximativ 27.800 de lei. Deloc surprinzător, în Dolj, sunt în clipa de față câteva mii de persoane care trăiesc cu pensia minimă (indemnizaţia minimă) de 704 lei pe lună, asigurată prin lege. De altfel, conform datelor oficiale există aproximativ 39.000 de pensionari care iau strict acești bani.

Directoarea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Dolj, Daniela Licu, a precizat la Radio Sud, că în Dolj există și 262 de persoane care încasează pensii speciale sau pensii de serviciu. Pensionarilor de lux, precum şi veteranilor, văduvelor acestora şi foştilor refugiaţi li se asigură un buget lunar de pensii de 17 milioane de lei. Aceşti bani sunt pentru plata pensiilor speciale şi a sumelor cuvenite veteranilor şi celorlalte categorii de persoane care încasează indemnizaţii speciale de la stat. Acest buget este alocat lunar de la bugetul de stat.

El este pensionarul de lux al județului Dolj! Pensie
Pensia fostului magistrat ar putea asigura 40 de pensii minime. Sursa foto – facebook

Are o pensie specială de 30.713 lei brut

Vă vine să credeți sau nu, dar din cea mai mare pensie specială care este plătită de stat în Dolj s-ar putea asigura salariul lunar a 22 de oameni cu condiția ca aceștia să câștige minim pe economie. Mai mult de atât, conform unor calcule făcute de gds.ro, un angajat în mediul privat care ar lua aceeași sumă ca pensionarul de lux al județului, este nevoit să plătească nu mai puțin de 45 la sută din bani drept contribuții la stat.

Mai exact, un angajat care are salariul brut de 30.713 lei, încasează efectiv doar 17.969 de lei. Restul de 12.748 de lei ajung la stat. Sursa citată a mers mai departe și a constatat că dintr-o asemenea pensie specială s-ar putea achita 40 de indemnizaţii minime.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×