Ei sunt piloţii avioanelor prabuşite din Suceava. Unul dintre ei a murit la locul tragediei

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
04/08/2018, 14:56
Ei sunt piloţii avioanelor prabuşite din Suceava. Unul dintre ei a murit la locul tragediei GALERIE FOTO

Ei sunt piloţii avioanelor prăbuşite din Suceava. Accidentul a avut loc la Frătăuţii Vechi, pe timpul unor zboruri de antrenament. Cele două avioane implicate în accident s-au ciocnit și s-au prăbuşit în afara pistei de aviaţie.

Din păcate, unul dintre piloţi a murit pe loc, în timp ce celălalt se zbate între viaţă şi moarte, fiind în stare gravă, internat la spital.  Avioanele  de mici dimensiuni s-au ciocnit la circa 200 de metri altitudine.

Ei sunt piloţii avioanelor prabuşite din Suceava

Cornel Marinescu, de 60 de ani, a fost cel pentru care medicii nu au mai putut face nimic. Acesta a fost găsit inconştient de echipajele medicale. În urma consultaţiei la locul tragediei, s-a declarat decesul pilotului.

Al doilea pilot implicat în accidentul aviatic de la Frătăuţi este Sorin Mihail Bocşiş. Bărbatul în varsta de 53 de ani, din Timişoara, a fost găsit într-o stare gravă. Acesta a fost transportat cu elicopterul la un spital din Iaşi pentru a i se acorda ajutoarele medicale necesare.

Cum s-a întâmplat totul?

La Rădăuţi a avut loc un zbor de antrenament, iar cele două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in zbor, iar ulterior s-au prăbuşit în afara pistei. La faţa locului, a acţionat o autospecială complexă de stingere si descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD şi un echipaj SAJ.
„S-a intervenit urgent. Din păcate, avem un pilot decedat, iar celălalt avion urmează să fie transportat cu elicopterul la Iași”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Din ce cauză a avut loc accidentul?

În Suceava, sâmbăta după-amiază trebuia să fie organizat un show aerian pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.
Accidentul aviatic de la Frătăuţi a avut loc din cauza unei manevre greşit executate de unul din cei doi piloţi. Avioanele s-au ciocnit la circa 200 de metri altitudine.
La acest eveniment urmau să participe unii dintre cei mai buni piloţi de acrobaţii aeriene din ţară: profesioniştii din elita Aeroclubului României, cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene şi multiplu campion mondial, piloţii Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi Valer Novac. Surpriza ediţiei din acest an era Formaţia ASALT, cu un spectacol aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie „Skybolt of Romania”

Încă o tragedie aeriană

Două elicoptere s-au prăbuşit in aer în Rusia, unde au decedat 18 oameni.Pasagerii, muncitorii care se deplasau la o staţie de pompare de petrol, şi trei membri ai echipajului au murit când aparatul Mi-8 de fabricaţie rusă a intrat în coliziune cu un alt elicopter la scurt timp după ce amândouă au decolat.
„După decolare, potrivit rapoartelor iniţiale, Mi-8 transportând pasageri a lovit încărcătura externă a celuilalt elicopter, din motive necunoscute. Drept urmare, a căzut, s-a rupt şi a luat foc”, potrivit Rosaviatsia, adăugând că condiţiile meteo erau normale.
A fost creată o comisie pentru investigarea accidentului.
Cutiile negre ale elicopterelor au fost recuperate, par nedeteriorate şi vor fi trimise la Moscova în cadrul anchetei. Celălalt elicopter a aterizat în siguranţă după incident. Cele două aparate aparţin UTair-Helicopter Services, o unitate a companiei aeriene ruse UTair.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×