Ei sunt oamenii care au supraviețuit incendiului din Colectiv. Cum arată în 2018!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/10/2018, 15:30
Ei sunt oamenii care au supraviețuit incendiului din Colectiv. Cum arată în 2018! GALERIE FOTO
Colectiv, incendiul care a luat 64 de vieți

Tragedia Colectiv se retrăiește azi, 30 octombrie, prin supraviețuitorii săi. Viața după marele dezastru a fost o suferință continuă pentru ei prin imaginile pe care le vor rămâne mereu impregnate în minte cu zeci de oameni căzuți unii peste alții. Încă teva secunde seara distracție a unor tineri s-a transformat în țipete, cuprinse între flăcări, apoi…liniște.
„Ulterior, m-am trezit în brațele unui pompier care mă ducea spre ambulanță. Țin minte că nu știam unde mă aflu, dacă sunt încă în viață sau sunt dincolo. Era liniște și întuneric. După câteva secunde am început să aud sirenele și atunci am făcut legătura și mi-am dat seama că sunt în viață.

Timpii au fost destul de mari, între momentul în care eu am inhalat fum și momentul în care am fost dusă în ambulanță au trecut în jur de 40 minute. Foarte mult. Având în vedere că incendiul s-a stins de la sine la foarte scurt timp după ce am leșinat. Practic am inspirat fum atât cât să îmi pierd cunoștința, dar să nu mor și asta m-a salvat, pentru că dacă mai rămâneam câteva secunde în picioare, în bătaia focului, probabil că nu aș fi supraviețuit. Am căzut la timp, ca să zic așa…”, a spus una dintre supraviețuitoarele marelui dezastru cu numele Colectiv, Corina Ioniță. Noaptea de 30 octombrie va rămâne o veșnicie în doliu pentru cei 64 de tineri care s-au văzut cuprinși în flăcări.

„Îmi visez prietenii!”

Flavia, supraviețuitoarea dezastrului Colectiv
Flavia, supraviețuitoarea dezastrului Colectiv 

Aceasta a fost declarația Flaviei, una dintre cei care au mai avut zile. Rănile acestora nu se vor vindeca nicicând. Majortatea au mărturisit că au rămas cu panică la vederea oricărui culoar îngust sau al oricărui zgomot mai puternic. Tinerii au murit…iar concluzia trasă a fost că au murit în zadar. „Eu am văzut perfect tot, pentru că eram la prima masă. Au pornit artificiile, au făcut un „fâs”, a încercat cineva să stingă cu paharul de bere. A cerut un extinctor care nu a făcut nimic, pentru că nu mergea. A spus Găluţ (Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, n.r.): „Asta nu era în program, ieşiţi”. A fost foarte repede. Atât a fost. Câteva secunde. Eu am intrat pe un hol şi acolo am rămas, nu am văzut ce era în spate. Eu am fost blocată în uşa ce era închisă, nu am putut ieşi. Mă călca lumea, am avut picioarele vinete. Degetele mi-au fost strivite. Când s-a deschis uşa, eu am avut instinctul de a mă face ghem, apoi şi flacăra a ieşit peste mine. M-au scos un prieten şi Adi Despot de la Viţa de Vie”, a mărturisit Flavia.

 NU AM UITAT NIMIC!

Miluță Fluieraș, supraviețuitor Colectiv
Miluță Fluieraș, supraviețuitor Colectiv

„Îmi amintesc toate detaliile din acea noapte, nu am uitat nimic. Totul e la fel de viu în memoria mea ca şi momentul când s-a întâmplat. E greu de descris în cuvinte aşa ceva, nici nu ştiu dacă ar avea rost să descriu. E tragic ce s-a întâmplat, dar şi mai tragic că nu s-au schimbat foarte multe, că nu s-au tras cu adevărat nişte concluzii şi nu au fost nişte urmări pe măsură, ci doar pe moment”,  a declarat supraviețuitorul Colectivului, Miluță Fluieraș, fotograf. Acesta încă se străduiește să se integreze în societate după perioada pe care o traversează.  Alți 162 de tineri care au fost răniți în incident încă se luptă cu amintirile și rănile provocate de flăcări.

Goodbye to Gravity

Lista persoanelor ce și-au găsit sfărșitul printre flăcări în noaptea de 30 octombrie 2015:

Mihai Alexandru
Vlad Țeplea
Cătălina Ioniță
Laurențiu Vârlan
Adrian Rugină
Marius Rușioru
Monica Tănăsoiu
Claudiu Petre
Maria Ion
Ștefan Hamed-Andre
Alexandru Simion
Anda Epure
Petre Bucă
Mihaela Vieru
Maria Vulcu
Valentina Florea
Carmen Irina (Karina) Oprița
Matei Gabriel
Radu Palada
Nelu Tilie
Diana Enache
Nicoleta Baldovin
Ioan Tripa
Alexandru Georgescu
Constantin Ignat
Valentin Fieraru
Simona Livia Stan
Liliana Gheorghe
Mimi Voicu
Alexandra Matache
Costel Cârlicean
Andreea Chiriac
Ionuț Costin Popescu
Daniel Ciobanu
Ionuț Maior
Tullia Ciotola
Florin Cristian Popescu
Adrian Popa
Alex Chelba
Andra Elena Toader
Serian Mavi
Ayberk Manci
Alexandra Rădulescu
Matei Alexandru
Bogdan Enache
Teodora Maftei
Liviu Zaharescu
Tudor Golu
Elena Nițu
Vlăduț Roberto Andy
Mădălina Strugaru
Alexandru Pascu
Alex Aliman
Claudiu Bogdan Istrate
Loredana Dărescu
Ioana Victoria Geambașu
Ana Albu
Andreea Ștefan
Alexandru Mihai Iancu
Alexandru Hogea
Ioana Raluca Pănculescu
Roxana Boghian
Cristian Mitroi
Radu Sienerth

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×