Ei sunt cei cinci deputaţi care s-au abținut de la votul pentru abrogarea recursului compensatoriu. Iordache şi Bacalbaşa, printre ei

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 14:45
Ei sunt cei cinci deputaţi care s-au abținut de la votul pentru abrogarea recursului compensatoriu. Iordache şi Bacalbaşa, printre ei GALERIE FOTO
Florin Iordache și Nicolae Bacalbașa s-au abținut. Sursa foto - facebook

Ei sunt cei cinci deputaţi care s-au abținut de la votul pentru abrogarea recursului compensatoriu. Astfel, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputatilor, cinci deputati au spus pas acestui vot.  Remus Borza, Nicolae Bacalbasa şi Florin Iordache de la PSD, Marton Arpad, membru UDMR şi Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy, de asemenea UDMR au preferat să se abțină.

Ei sunt cei cinci deputaţi care s-au abținut de la votul pentru abrogarea recursului compensatoriu

Vă reamintim că plenul Camerei Deputatilor a adoptat in calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilita perioada pentru care se aplica masurile compensatorii persoanelor detinute in conditii improprii.

Deputatii au adoptat proiectul de lege cu 272 de voturi „pentru” si cinci abtineri. Premierul Ludovic Orban a afirmat ca abrogarea Legii recursului compensatoriu va avea efecte doar pentru viitor. Seful Executivului a precizat ca măsura nu inseamna ca imediat dupa abrogare nimeni nu va mai beneficia de prevederile acestei legi.

Iordache şi Bacalbaşa, printre ei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a transmis și el că abrogarea recursului compensatoriu nu trebuie să fie „un capăt de drum, ci un început”, un început de proiect de îmbunătăţire radicală a condiţiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probaţiune.

„CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenţie, dar jurisprudenţa sa stabileşte şi obligaţia statelor de a-şi proteja cetăţenii de infracţiuni, de a lua măsuri pentru siguranţa lor efectivă”, arată Predoiu.

„CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenţie, dar jurisprudenţa sa stabileşte şi obligaţia statelor de a-şi proteja cetăţenii de infracţiuni, de a lua măsuri pentru siguranţa lor efectivă”, a menţionat Predoiu.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×