Echinocțiu de primăvară 2020. Cum sunt afectate zodiile de acest fenomen. Scăpăm oficial de iarnă

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
16/03/2020, 15:50
Echinocțiu de primăvară 2020. Cum sunt afectate zodiile de acest fenomen. Scăpăm oficial de iarnă
Echinocțiul de primăvară reprezintă încheierea oficială a iernii. Sursa foto: pixabay.com

Echinocțiul de primăvară are loc în fiecare an pe 20 martie și reprezintă momentul în care ziua este egală cu noaptea. Totodată, acest eveniment anunță încheierea oficială a iernii și durează până la 23 septembrie când are loc echinocțiul de toamnă. Atunci soarele va trece din emisfera nordică în cea sudică.

Ce reprezintă echinocțiul de primăvară de pe 20 martie

Primăvara astronomică pentru întreaga emisferă nordică începe odată cu echinocțiul de primăvară care pică anual în data de 20 martie. Anul acesta fenomenul va pica într-o zi de vineri fiind momentul în care Soarele va trece  din emisfera cerească sudică în emisfera cerească nordică.

Echinocţiul reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu Ecuatorul ceresc, de aici și faptul că ziua ajunge să fie egală cu noaptea. În momentul echinocțiului de primăvară Soarele va răsări din punctul cardinal est și va apune în punctul cardinal vest. De asemenea, ziua de 20 martie aduce o stare de bine și mai multe beneficii celor 12 semne zodiacale.

Cuvântul „echinocţiu” derivă din cuvântul francez „équinoxe” care provine la rândul său din latinescul „aequinoctium” care este format din „aequus” – „egal” şi „noctis” – „noapte”, adică ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. 

Cum afectează echinocțiul de primăvară cele 12 zodii ale horoscopului

Berbec

Bucurie, zâmbete și râsete. Așa se anunță pentru tine prima zi de primăvară. Simte-te bine în compania persoanelor dragi, ieși la un picnic.

Taur

Inspirația îți dă târcoale, mai ales într-un parc frumos înflorit unde se aude numai ciripitul păsărilor. Ce mai aștepți, ieși din casă și bucură-te de primăvară!

Gemeni

Primăvara se numără… iubirile. Ai stat destul pe tușă, a venit momentul să te îndrăgostești din nou. Ai pus ochii pe cineva anume? Spune-i ce simți!

Rac

Cercul de prieteni te invită la o ieșire în oraș. Nu mai sta pe gânduri și nu refuza această ocazie. Este momentul ideal să cunoști oameni noi de la care ai multe de învățat.

Leu

Ieși din monotonie și rutina cu care te-ai obișnuit toată iarna. Descoperă o nouă pasiune și fă lucrurile pe care le-ai amânat în ultima vreme de teama eșecului.

Fecioară

Strălucești oriunde ai merge și toți întorc capetele după tine. Nu trebuie să ai dimensiuni de fotomodel ca să atragi în jurul tău oameni care să te admire pentru ceea ce ești.

Balanță

Munca în echipă este oricui de ajutor. Poate acum nu realizezi, dar ar trebui să lași mai mult de la tine. Lasă-te inspirat de tot ce te înconjoară și vei reuși orice ai avea în gând.

Scorpion

Nu prea ai chef de nimic și preferi să stai în casă. Ia o pauză de la tot ce ai în plan și odihnește-te. Leneveala te va ajuta să-ți încarci bateriile pentru zilele următoare.

Săgetător

Energia ta este molipsitoare și reușești să-i ții în priză pe toți cu care intri în contact. Ești o gură de aer pentru toți oamenii pe care-l întâlnești în cale.

Capricorn

Primăvara te îmbie și-ți deschide numeroase orizonturi. Depinde numai de tine care este calea pe care vrei să o urmezi. Ai parte de noroc din partea astrelor.

Vărsător

Treci peste neplăcerile din ultima perioadă și bucură-te din plin de aceste zile frumoase. Soarele îți transmite o stare de bine și te încarcă cu multă energie.

Pești

Măsurile drastice te ajută să fii cu un pas în fața celorlalți. Mereu ți-ai dorit să fii mai bun decât cei din jur, iar acum ai șansă să dovedești ceea ce poți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×