Dramă în Marea Mediterană. Cel puțin 116 de persoane au murit într-un naufragiu

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 20:54
Dramă în Marea Mediterană. Cel puțin 116 de persoane au murit într-un naufragiu
Tragedie în Marea Mediterană, după ce o ambarcațiune plină cu emigranți libanezi a naufragiat. Sursa foto: Getty Images

În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, o nouă tragedie a șocat întreaga Europei, după ce o ambarcațiune din lemn în care se aflau peste 300 de migranți a naufragiat în Marea Mediterană, 116 persoane pierzându-și viața. Mai mult decât atât, autoritățile anunță că bilanțul victimelor tragediei ar putea ajunge la 150, operațiunile de salvare fiind în plină desfășurare.

Tragedie în Marea Mediterană. Numeroși migranți și-au pierdut viața

Potrivit informațiilor oficiale furnizate până în momentul de față, respectiva ambarcațiune a plecat de pe coasta libiană din Al Khoms, un oraş situat la aproximativ 120 de kilometri de capitala Tripoli. Totodată, peste 130 de persoane au fost recuperate din adâncurile Mării Mediterane, în vreme ce alte câteva zeci sunt date dispărute, motiv pentru care căutările continuă.

Nava care s-a scufundat plecase din zona Khoms, situată la peste 100 de kilometri est de Tripoli. Conform supravieţuitorilor, la bord se aflau circa 300 de imigranţi„, au transmis reprezentanții filialei din Libia a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, prin intermediul unui comunicat de presă, dat publicității la scurt timp după incident.

Peste 100 de persoane aflate la bordula cestei ambarcațiuni și-au pierdut viața. Sursa foto: Reuters
Peste 100 de persoane aflate la bordul acestei ambarcațiuni și-au pierdut viața. Sursa foto: Reuters

Reacția autorităților

Filippo Grandi, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru refugiaţi și-a exprimat regretul pentru pierderile suferite, susținând că asistăm la cea mai mare tragedie care s-a abătut asupra Mării Mediterane în anul 2019. În plus, oficialul le-a solicitat autorităților ca migranții salvați să nu fie returnați în Libia, întrucât ar urma să fie închiși în centrele de refugiați.

Este vorba de cea mai mare tragedie de anul acesta. Reluarea operaţiunilor de salvare pe mare, oprirea detenţiei refugiaţilor şi imigranţilor în Libia, identificarea rutelor mai sigure în afara Libiei trebuie să se producă acum, până nu va fi prea târziu”, a declarat Filippo Grandi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×