Piloții s-au plâns de Boeing 737 MAX, înainte de tragediile din ultimele zile. Ce erori au constatat

Dan Stancu   
în Stiri mondene
13/03/2019, 16:48
Piloții s-au plâns de Boeing 737 MAX, înainte de tragediile din ultimele zile. Ce erori au constatat GALERIE FOTO
Un avion cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit! Autoritățile anunță că toți pasagerii au murit

Numeroși piloți americani care au fost la manșa avioanele Boieng 737 MAX s-au plâns de problemele avute în timpul curselor. Informațiile apar într-o bază de date federale și au fost făcute publice de postul de televiziune CNN.

Piloții s-au plâns de Boeing 737 MAX. Probleme pilotul atomat

Într-una dintre plângeri, un pilot american se plânge de sistemul automat de pilotare. Datorită unei defecțiuni, aeronava în cauză a intrat în picaj, pentru scurt timp. Cu o problemă asemămătoare s-a confruntat și un alt pilot, imediat de a fost activat autopilotul. Cel afla la mansă a avut prezență de spirit, a dezactivat pilotul automat și a preluat controlul, ducând aeronava în siguranță la destinație.

Probleme cu controlul aeronavei au fost semnalate și de pilotul avionului Ethiopian Airlines prăbușit duminică. „Avea probleme cu controlarea avionului în zbor, așa că a cerut permisiunea de a reveni pe aeroport”, a spus Tewolde GebreMariam, CEO-ul Ethiopian Airlines. El a adăugat că, deocamdată, nu s-au stabilit cauzele tragediei aviatice.

Piloții s-au plâns de Boeing 737 MAX
Piloții s-au plâns de Boeing 737 MAX

Decizie radicală în Europa

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației a luat o decizie radicală: supendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max, după accidentul aviatic din Etiopia, soldat cu moartea a 157 de persoane.

„În urma tragicului accident al unui avion Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines (cursa ET302), Agenţia UE pentru Siguranţa Aviaţiei ia toate măsurile pentru a garanta siguranţa pasagerilor. Ca măsură de precauţie, EASA a publicat o directivă pentru siguranţa aeronautică, în prin care se suspendă toate operaţiunile de zbor cu toate aparatele de tip Boeing Model 737-8 MAX şi 737-9 MAX în Europa. În plus, EASA a publicat o directivă de siguranţă, în vigoare, prin care se suspendă toate zborurile comerciale efectuate de companii care au sedii în ţări terţe cu avioane de aceste tipuri, spre UE sau dinspre UE”, a anunțat agenția.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×