Drama Emiliei Popescu! De ce nu mai apare în filme colega preferată a lui Ștefan Bănică Jr

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/03/2019, 12:49
Drama Emiliei Popescu! De ce nu mai apare în filme colega preferată a lui Ștefan Bănică Jr GALERIE FOTO
Emilia Popescu este o actriță îndrăgită, însă nu a jucat în foarte multe filme

Deși este o actriță de succes, aparițiile sale pe scenele teatrelor din toată țara fiind întotdeauna încununate cu aplauze din partea spectatorilor, Emilia Popescu are însă și un regret. Cunoscuta actriță de comedie a mărturisit că i-ar fi plăcut să joace și în filme, însă norocul nu prea i-a surâs.

Emilia Popescu și-ar dori să mai joace în filme

Îndrăgita actriță care face furori cu fiecare apariție în piesele de teatru sau momentele comice pe care le joacă alături de partenerul său preferat, Ștefan Bănică Junior, și-ar dori să aibă parte de același succes și pe marele ecran.

Din păcate, însă, industria cinematografică nu i-a oferit prea multe șanse. Emilia Popescu a jucat în doar patru filme în decurs de șase ani. Este vorba despre „Moromeții”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „Liliacul înflorește a doua oară” și „Divorț… din dragoste”, între anii 1987 și 1992. De atunci însă, actrița nu a mai apărut în niciun film.

Emilia Popescu a participat la gala de decernare a premiilor Gopo
Emilia Popescu a participat la gala de decernare a premiilor Gopo

Cum comentează Emilia Popescu faptul că nu apare în filme

Nefiind multe filme la număr, toate rolurile mi-au fost dragi. Dar bineînțeles că pentru mine «Moromeții», care a fost debutul meu în film, când eram studentă în anul I, la 19 ani, este cel mai important. A fost o conjunctură extraordinară, am fost într-o echipă extraordinară, atunci m-a cunoscut domnul Rebengiuc, mai târziu aveam să fiu angajată în Teatrul Bulandra, colegă cu dânsul. A fost o experiență absolut fabuloasă. Mi-a părut rău că în ʼ92 am încheiat colaborarea cu filmul, adică filmul a încheiat-o cu mine. Am rămas surprinsă că am fost invitată la Gopo să înmânez un premiu, dar mă bucur, pentru că sunt colegii mei, sunt oameni care muncesc și în teatru, și în film” , a povestit actrița, prezentă la gala decernării Premiilor Gopo.

Sigur că mi-aș dori, îmi doresc să practic meseria, dar știi cum e, e un timp pentru toate, nu se știe… A fost și o gaură în filmul românesc, au fost ani în care nu s-au făcut filme. Pentru un actor, anii trec, acum sunt în altă etapă, să vedem, poate o să curgă ofertele acum, după Gopo, să zică: «Aaa, uite-o pe Emilia! Unde a fost până acum? Hai să o luăm!». Amândouă sunt la fel de grele, pentru film îți trebuie mai multă concentrare, poți să faci de mai multe ori până iese perfect, însă la teatru contactul cu publicul, această experiență vie, nu se compară cu nimic. Sunt la fel de frumoase amândouă, e meseria noastră cu mai multe ramuri”  , a mai spus Emilia Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×