Dragnea, întrebat despre dosarele sale în justiție de o jurnalistă străină: ”I don’t speak english”

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 17:22
Dragnea, întrebat despre dosarele sale în justiție de o jurnalistă străină: ”I don’t speak english” GALERIE FOTO
Liviu Dragnea i-a spus unei jurnaliste din Germania ca nu vorbeste engleza

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost protagonistul unui incident care a lăsat-o cu gura căscată pe o jurnalistă din Germania, care a dorit să intre în dialog cu președintele Camerei Deputaților și să afle detalii despre dosarele sale din instanțe, dar si ce are de spus Dragnea despre prestația din Parlamentul European al Laurei Codruța Kovesi. 

Liviu Dragnea i-a spus unei jurnaliste germane că nu vorbește engleză, când a fost întrebat de dosarele sale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a fost întrebat, miercuri, de o echipă a televiziunii ZDF, din Germania, despre dosarele sale din justiţie, dar și despre candidatura Laurei Codruța Lovesi pentru funcția de procuror general al parchetului European.

Liderul social-democrat a evitat să răspundă jurnalistei şi, într-un final, i-a spus, în engleză, că nu ştie să vorbească engleză. „I don’t speak english”, i-a spus Dragnea jurnalistei germane.

Liviu Dragnea engleza
Liviu Dragnea a spus ca nu stie engleza, atunci cand a fost intrebat de dosarele sale din justitie

Reacţia jurnalistei din Germania a venit imediat: „Come on! You already speak english. (Pe bune? Dar vorbiţi deja engleza), i-a spus aceasta lui Liviu Dragnea, însă fără vreun rezultat din partea liderului PSD.

Şi la intrarea în sala de plen, aceasta a dorit să îi ia o declaraţie preşedintelui Camerei Deputaţilor, însă acesta a intrat în sală, fără a răspunde întrebărilor acesteia. Jurnalista germană a transmis presei acreditate la Parlament că atitudinea liderului PSD nu are nicio legătură cu democraţia.

Chiar dacă a refuzat să comenteze prestația Laurei Codruța Kovesi în comisia LIBE din Parlamentul European, jurnalistul Rares Bogdan a scris pe Facebook de reacția avută de Liviu Dragnea atunci când a auzit de victoria fostei șefe DNA.

Laura Codruţa Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE, şi anume, 26 de voturi. Cei doi contracandidaţi la conducerea Parchetului European au obţinut mai puţine voturi, Jean-François Bohnert – nominalizat de Franţa – a primit 22 de voturi, iar Andres Ritter (Germania), un singur vot.

 „Voi trimite o scrisoare preşedintelui Conferinţei preşedinţilor pentru a spune care este rezultatul votului. Pe baza mandatului conferinţei preşedinţilor voi intra în negocieri cu Consiliul pentru a ajunge la un acord, de comun acord pentru numirea noului procuror-şef european. Următoarea şedinţă pe 11 martie”, a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×