Dragnea, atac la Klaus Iohannis! ”Ne-am făcut de râs”

în Stiri de ultima ora
03/02/2019, 19:39
Dragnea, atac la Klaus Iohannis! ”Ne-am făcut de râs”
Liviu Dragnea asteapta explicatii legate de propunerile pentru ministere

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a anunțat pe președintele Klaus Iohannis că încă mai așteaptă explicații legate de refuzul dat Liei Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, propuși pentru ministerele Dezvoltării și Transporturi. președintele social-democraților a mai ținut să precizeze că România s-a făcut de râs recent, când președintele l-a primit în vizită pe ambasadorul israelului, deoarece România încă nu are un ambasador în Israel.

”Decizia noastră este să mai aşteptăm puţin. Să vedem dacă domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis ne spune ceva, de ce nu a vrut, de ce nu îi vrea. Poate ne răspunde şi de ce blochează blocarea unor ambasadori. Cum l-a primit pe ambasadorul Israelului la București, când noi nu avem ambasador acolo?! Ne-am făcut de râs! S-au trimis mai multe propuneri, cel puțin pentru Israel s-au trimis două sau 3 propuneri. Nici nu ne spune. România stă cu locuri goale de ambasadori pentru state importante: Canada, Israel, Belgia. Apoi, ne vom consulta în coaliție, cu doamna premier, și vom vedea ce cale vom urma. Și o vom urma!”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea solicită explicații din partea lui Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Prim-ministrul i-a transmis președintelui că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din Executiv.

Liviu dragnea nu intelege de ce nu numeste Klaus Iohannis ambasadori unde Romania are nevoie

Șeful statului i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile. Acesta a precizat că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Preșledintele Klaus Iohannis susţine că documentaţia este incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane. În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza CCR această situaţie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×