Dovezile care arată că tinerii se pot îmbolnăvi grav din cauza COVID-19. Pacient: ”Nu știm multe despre acest virus”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 12:14
Dovezile care arată că tinerii se pot îmbolnăvi grav din cauza COVID-19. Pacient: ”Nu știm multe despre acest virus”
Studiile făcute de cercetătorii medicali au adus dovezi noi prin care arată că tinerii se pot îmbolnăvi grav din cauza COVID-19

Studiile făcute de cercetătorii medicali au adus dovezi noi prin care arată că tinerii se pot îmbolnăvi grav din cauza COVID-19, deși riscul de deces se manifestă în general doar la persoanele în vârstă.

Dovezile care arată că tinerii se pot îmbolnăvi grav din cauza COVID-19

Deși informațiile inițiale arătau că bătrânii și cei cu afecțiuni grave sunt cei mai grav loviți de virusul COVID-19, un studiu publicat de Bloomberg dovedește că și tinerii se pot îmbolnăvi grav din cauza acestei pandemii.

Studiul făcut de cercetători arată că 705 persoane din primele 2.500 de cazuri raportate în Statele Unite ale Americii au fost tineri cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani. Între 15 și 20% au ajuns la spital, iar 4% dintre aceștia au avut nevoie de internare la terapie intensivă.

În Italia, țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, aproximativ un sfert dintre cele 28.000 de persoane infectate cu COVID-19 au vârste cuprinse între 19 și 50 de ani.

Unul din patru pacienți cu vârsta mai mare de 85 de ani a murit

Profesorul asistent Clement Chow, de la Universitatea Genetică din Utah, este unul dintre pacienții tineri care au contactat acest tip nou de coronavirus: ”Sunt tânăr și nu sunt în categoria de risc, dar cu toate acestea sunt la terapie intensivă și am o formă severă de boală. Chiar nu știm multe despre acest virus”.

Clement Chow și-a documentat parcursul bolii pe o rețea de socializare: ”Timp de câteva zile am avut febră ușoară, apoi o tuse puternică. Toate acestea au dus la o insuficiență respiratorie, iar teste au confirmat că este vorba de coronavirus. Acum sunt internat la terapie intensivă și sunt conectat la oxigen”.

Studiul arată totuși că riscul de deces în rândul pacienților tineri este extrem de scăzut, nu același lucru fiind valabil și pentru vârstinici. Unul din patru pacienți cu vârsta mai mare de 85 de ani a murit după ce s-au infectat cu COVID-19.

Cercetătorii englezi de la Oxford University susțin că au găsit o explicație plauzibilă pentru răspândirea rapidă a coronavirusului în Italia. Tinerii petrec foarte mult timp alături de părinții și bunicii în vârstă din Italia. Potrivit cercetătorilor, tinerii care nu știau că sunt infectați cu coronavirus, au mers la rude în zonele rurale și au răspândit virusul COVID-19.

Virusologul italian Roberto Burioni a lansat un avertisment pentru Europa în contextul pandemiei de COVID-19 și a dat exemplu țara sa care nu a luat în serios de la început acest virus ucigaș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×