Două femei au fost reţinute după ce au încercat să jefuiască un bătrân în propria casă. La ce înşelătorie au apelat

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 18:25
Două femei au fost reţinute după ce au încercat să jefuiască un bătrân în propria casă. La ce înşelătorie au apelat
Două femei au fost reţinute după ce au încercat să jefuiască un bătrân. Sursa foto: adevarul.ro

Două femei au fost arestate după ce au încercat să jefuiască un bătrân de 86 de ani în propria casă. Acestea, cu măşti de protecţie pe faţă şi cu mănuşi chirurgicale în mâini, au intrat în casa bărbatului sub pretextul de a-i dezinfecta locuinţa împotriva coronavirusului.

Două femei au fost reţinute după ce au încercat să jefuiască un bătrân în propria casă

Un bătrân de 86 de ani a fost la un pas să fie jefuit de două femei care intraseră în casa lui sub pretextul că au venit să îl ajute, respectiv să îi dezinfecteze casa împotriva corinavirusului, scrie digi24.ro.

Suspectele au fost reţinute pentru tentativă la furt calificat săvârşit prin violare de domiciliu şi profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă. informeazîă un comunicat al Parchetului.

Escroacele au pulverizat o soluţie dintr-o sticlă de Igienol prin casa bătrânului

Suspectele, purtând mănuşi chirurgicale şi măşti de protecţie, s-au prezentat la adresa bărbatului de 86 de ani, în sectorul 3 al Bucureştiului, şi i-au prezentat acestuia o legitimaţie aparţinând altei persoane.

Legitimaţia era emisă de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti. Totul s-a petrecut marţi, în jurul orei 13,50. Femeile i-au spus bătrânului că sunt în control şi că vor să dezinfecteze locuinţa cu o substanţă împotriva virusului COVID-19.

Odată ajunse în apartamentul bătrânului, una dintre ele i-au distras acestuia atenţia purtând o discuţie în sufragerie, în timp ce cealaltă a început să pulverizeze prin casă soluţia dintr-o sticlă pe care scria „Igienol”.

Astfel, aceasta a intrat în toate camerele cu intenţia de a fura eventuale bunuri de valoare. Escroacele au fost întrerupte din „activitate” de către o vecină, care a şi anunţat poliţia.

Femeile au fost reţinute de poliţiştii Secţiei 12, iar procurorul de caz a sesizat Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×