Două avalanșe în Turcia au dus la un adevărat dezastru. Sunt cel puțin 40 de morți. VIDEO

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 15:30
Două avalanșe în Turcia au dus la un adevărat dezastru. Sunt cel puțin 40 de morți. VIDEO
Două avalanșe în Turcia au dus la un adevărat dezastru. Sunt cel puțin 28 de morți. Sursa foto: Hepta

Două avalanșe au avut loc, miercuri, în orașul Bahcesehir, Turcia, în urma căruia cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața, informează Mediafax.

UPDATE, ora 18.00: Conform ultimului bilanţ al autorităţilor din Turcia, sunt cel puţin 38 de morţi, însă numărul acesta se așteaptă să crească.


Dezastru în Turcia, cauzat de două avalanșe

Cele două avalanșe, în urma cărora 28 de persoane au murit, au avut loc în oraşul turc Bahcesehir, în provincia Van, zonă aflată la graniţa cu Iranul.

Din informațiile apărute în presa străină, se pare că prima avalanșă a lovit un vehicul de deszăpezire, precum şi un autobuz şcolar. În urma acestui prim val de zăpadă, cinci peroane și-au pierdut viața, iar alte două au fost date dispărute.

În acel moment, la fața locului au fost chemați 300 de membri ai echipajelor de salvare, pentru a-i dezgropa pe cei aflați în nămeți.

Din păcate, o a doua avalanșă i-a surprins pe salvatori, lucru ce a dus la o creștere a bilanțului deceselor și a celor dispăruți.

Cea de-a doua avalanșă i-a lovit din plin pe salvatori

Astfel, cel puțin 23 de salvatori și-au pierdut viața în timp ce se deplasau pe drumul montan. Unii dintre cei susprinși de avalanșă au fost îngropați în zăpadă, în timp ce alții sunt dați dispăruți.

Echipele de intervenție au reușit să scoată în viață de sub nămeți 25 de oameni și au fost duși de urgență la spital.

Ceața, vântul puternic și ninsoare din zona în care au avut loc cele două avalanșe din Turcia fac munca de localizare a posibilor supraviețuitori foarte dificilă.

Un video postat pe Twitter arată cât de greu le este salvatorilor să întervină în zona afectată de avalanșe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×