Donald Trump îi cere ayatolahului Ali Khamenei să fie „foarte atent la cuvintele sale”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 09:21
Donald Trump îi cere ayatolahului Ali Khamenei să fie „foarte atent la cuvintele sale” GALERIE FOTO
Donald Trump, mesaj dur pentru liderul iranian. Sursa foto - Michael Brochstein/ZUMA Wire/dpa

Amenințarea unui război între SUA și Iran nu a trecut. Preşedintele american Donald Trump i-a cerut ayatolahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, să fie ”foarte atent la cuvintele sale”, după o predică în care acesta a denunţat ”clovnii americani” care mint, potrivit lui, în ”cel mai vicios” mod.

Donald Trump îi cere ayatolahului Ali Khamenei să fie „foarte atent la cuvintele sale”

„Aşa-numitul ‘”lider suprem” al Iranului, care nu mai este prea suprem în ultima vreme, a spus lucruri urâte despre Statele Unite şi Europa.

Economia lor se prăbuşeşte şi poporul lor suferă. Ar trebui să fie foarte atent la cuvintele sale!”, a scris Trump pe Twitter.

Președintele SUA, mesaj ferm pentru liderul iranienilor

Liderul suprem iranian Ali Khamenei a păstrat o atitudine fermă împotriva Occidentului şi a sugerat că manifestaţii împotriva puterii după catastrofa aeriană nu sunt reprezentative pentru întregul popor, continuând să amenințe cu războiul.

Ultimul decident în principalele dosare ale Republicii islamice, ayatollahul Khamenei s-a exprimat în timpul marii rugăciuni săptămânale musulmane, la Moscheea Mosalla, la Teheran, pe care a condus-o pentru prima oară din 2012.

La începutul lunii, Statele Unite şi Iranul au fost aproape de o confruntare militară directă.

La 3 ianuarie, Statele Unite l-au asasinat într-un atac cu o dronă, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, un comandant din cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană şi arhitectul strategiei influenţei regionale iraniene.

Cinci zile mai târziu, la 8 ianuarie, Iranul a tras 22 de rachete asupra a două baze în care se aflau americani în Irak, rănind 11 militari americani.

În aceeaşi zi, Iranul a doborât ”din greşeală” un Boeing aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA), la câteva minute după decolarea de la Teheran. Catastrofa s-a soldat cu 176 de morţi, majoritatea iranieni şi canadieni.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×