Doliu în presa americană! A murit reputatul jurnalist Jim Lehrer

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 14:48
Doliu în presa americană! A murit reputatul jurnalist Jim Lehrer
Doliu în presa americană: A murit reputatul jurnalist Jim Lehrer *foto: variety.com

Doliu în presa americană, după ce legendarul moderator Jim Lehrer a murit joi la vârsta de 85 de ani. Decesul lui Lehrer a fost anunțat de postul de televiziune PBS, acolo unde a găzduit emisiunea de politică „NewsHour”, între anii 1975 și 2011, când a decis să se retragă din presă.

Doliu în presa americană, după decesul lui Jim Lehrer

PBS susține că Lehrer a murit în timp ce se afla în somn, la propriul său domiciliu. Postul de televiziune nu a avut informații despre moartea lui. Lehrer a fost moderatorul emisiunii „Newshour”, un etalon al televiziunii americane timp de 36 de ani.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cea care i-a luat locul la pupitrul emisiunii „Newshour”, Judy Woodruff, a spus într-un comunicat faptul că „Am inima frântă după moartea unui om care a avut un rol esențial în pregătirea mea profesională, un mentor și o persoană a cărei prietenie am prețuit-o timp de decenii. A fost un exemplu pentru mine pentru felul în care a profesat și știu că sunt numeroase alte persoane care au aceeași opinie ca mine”, a spus jurnalista.

Jurnalistul CNN, Jake Tapper, a vorbit și el despre Lehrer: „A fost un moderator, un pușcaș marin, un jurnalist, nuvelist, un tată, soț și bunic, și peste toate astea un model. Nu în ultimul rând, și-a făcut mereu timp să vorbească cu jurnaliștii mai tineri. A fost un om minunat și un jurnalist fabulos”, a spus Tapper.

Jim Lehrer, deținătorul unui record greu de egalat în presa din SUA

Jim Lehrer este deținătorul unui record absolut în presa americană. Fostul moderator al PBS a fost la mijlocul a 12 dezbateri prezidențiale, mai multe decât orice alt jurnalist în istoria SUA.

De altfel, Lehrer a scris și o carte despre dezbaterile la care a participat, numită „Tension City” („Orașul tensiunilor”). În această carte, Lehrer a descris cum de fiecare dată când se pregătea pentru o dezbatere, avea anxietate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×