Doliu în presa din România! Bogdan Lupescu a murit

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 17:08
Doliu în presa din România! Bogdan Lupescu a murit
Doliu în presă, după ce a murit Bogdan Lupescu, jurnalist cu o experiență de peste 25 de ani *foto: facebook

Doliu în presa din România. Unul dintre cei mai vechi jurnaliști a trecut la cele veșnice. Este vorba despre Bogdan Lupescu, fost redactor-șef la Opinia studențească și jurnalist cu o experiență de peste 25 de ani la Formula AS.

Cu toate acestea, el nu a fost străin de problemele de sănătate. Bogdan Lupescu a suferit un transplant de ficat în 2014, la Spitalul Fundeni, când avea vârsta de 40 de ani.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Bogdan Lupescu, jurnalist cu experiență de 25 de ani, a murit

Cu acea ocazie, jurnalistul a scris un material complex în revista Formula As, intitulat „Un transplant numit Înviere”, în care a prezentat experiența prin care a trecut pe patul de spital.

Bogdan Lupescu s-a născut la Câmpulung și a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În timp ce era student și învăța tainele presei, Lupescu a lucrat între 1996 și 1999 la revista „Opinia Studențească”, un adevărat hub de presă al studenților ieșeni care are o tradiție de peste 45 de ani.

El a fost și redactor-șef la „Opinia”, jurnal pentru care au mai scris, printre alții, jurnaliști precum fostul purtător de cuvânt al guvernului Liviu Iolu, Răzvan Chiruță (Newsweek România, ex-România Liberă) sau Anca Simina.

„N-aș fi reuşit să cunosc „la pas”, cătun cu cătun, întreaga ţară, să călătoresc atîta prin lume, în multele călătorii ale reportajelor mele. Şi cu siguranţă n-aş fi scăpat de munca „de birou”, cu program, pe care o urăsc şi care – consider – e ucigaşă pentru un reporter. Fără Opinia Studenţească nu mi-aş fi cîştigat libertatea”, spunea Lupescu despre experiența de la Opinia Studențeacă, într-un material acordat în 2014 pentru Adevărul, la 40 de ani de la lansarea gazetei.

Bogdan Lupescu urma să împlinească 47 de ani în luna martie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×