Doliu la Spitalul Județean Constanța! A murit doctorul Constantin Tica, considerat „îngerul copiilor”

în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 13:27
Doliu la Spitalul Județean Constanța! A murit doctorul Constantin Tica, considerat „îngerul copiilor” GALERIE FOTO
Constantin Tica era supranumit îngerul copiilor. Sursa foto - facebook

Doliu la Spitalul Județean Constanța! Șeful clinicii de chirurgie și ortopedie pediatrică, Constantin Tica a încetat din viață la vârsta de 66 de ani. Acesta era internat la București, în stare gravă, având mai multe probleme de sănătate. Supranumit ”îngerul copiilor”, Tica a fost un renumit chirurg pediatru. De altfel, în ultimii ani, acesta a operat mai multe cazuri de malformații urogenitale. De asemenea, urmare a intervențiilor sale, echipe de chirurgi pediatri din Germania au venit la Constanța, pentru intervențiile complicate.

Doliu la Spitalul Județean Constanța!

Constantin Tica s-a născut la 6 ianuarie 1953 la Cluj. A absolvit liceul teoretic Calistrat Hogaş din Piatra Neamţ și Facultatea de Medicină UMF Iaşi. A fost Sublocotenent in rezervă, 1978 — 1981 medic de medicină generală în cadrul Directiei Sanitare Bacau; – 1982 — 1985 medic secundar Clinicile Chirurgie Pediatrică Spitalul Central de Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul „Sfanta Maria” laşi; medic specialist chirurgie pediatrică Spitalul Judetean Constanta.

Acesta a mai activat ca medic director al Grupului Şcolar Sanitar Constanța, medic coordonator pentru unitătile de ocrotire a copilului cu handicap psihomotor, medic şef de sectie cu delegaţie. În anul 1993 a dat concurs pentru funcția de medic Sef de secție și în același an a participat la concurs şef lucrari Facultatea de Medicina Constanta, disciplina chirurgie pediatrică. A fost Conferentiar universitar disciplină chirurgie şi ortopedie pediatrică în cadrul Facultătii de medicină, Catedra chirurgie I ACTIVITATE DIDACTICA – profesor anatomie, chirurgie Liceul Sanitar Constanta intre 1986 — 1991, Profesor universitar disciplina chirurgie Si ortopedie pediatrică in cadrul Facultatii de medicina, Catedra chirurgie I.

A murit doctorul Constantin Tica, considerat „îngerul copiilor”

„Cu durere în suflet, anunțăm dispariția fulgerătoare a unui coleg drag. Aseară a plecat grăbit la Ceruri profesorul doctor Constantin Tica. Avea 66 de ani. Dintre aceștia , 37 de ani i-a petrecut salvându-i pe micuții care i-au fost pacienți. Doctorul Constantin Tica a fost absolvent al Facultatii de Medicină din Iași, promotia 1972-1978, apoi a fost medic secundar în cadrul Spitalului De Copii Grigore Alexandrescu București. Din 1982 a venit la Direcția Sanitară din Constanța, ca medic secundar chirurgie orto-infantilă iar la 1 martie 1991 a fost numit medic șef al secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

In 2006 doctorul Constanin Tica devine Profesor Universitar în cadrul Facultătii de Medicină, fiind unul dintre membrii fondatori ai acestei facultăți. A avut apartență la numeroase societăți medicale, atât din România cât și de peste hotare și a reușit, prin muncă susținută, să aducă la un nivel performant chirurgia pediatrică de la malul mării. Iubit de toți colegii si apreciat ca un excelent coordonator al activitătii din clinica de chirurgie pediatrică , profesorul Constantin Tica a fost șeful secției până în ziua de azi. Este o pierdere grea pentru familie si pentru noi toți, oamenii din Spitalul Județean Constanța”, au postat cei de la Spitalul Județean.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×