Doliu la Hollywood. A murit actorul Max von Sydow. Ultima dată l-ai văzut în Game of Thrones

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
09/03/2020, 16:06
Doliu la Hollywood. A murit actorul Max von Sydow.  Ultima dată l-ai văzut în Game of Thrones
A murit actorul Max von Sydow. Sursa foto: profimediaimages.ro

Actorul Max von Sydow a decedat la vârsta de 90 de ani. Anunţul a fost făcut chiar de soţia marelui actor. Max von Sydow a jucat în mai multe filme alături de Ingmar Bergman, iar ultimul rol l-a avut în celebrul serial „Game of Thrones”.

A murit actorul Max von Sydow

Actorul Max von Sydow era de origine franco-suedez. Marele actor a murit la vârsta de 90 de ani lăsînd în urmă mai multe roluri în care a jucat alături de actriţa Ingmar Bergman. De asemenea, Max von Sydow a putut fi văzut ultima dată în serialul „Game of Thrones”.

Cu profundă durere vă anunţăm plecarea dintre cei vii a lui Max von Sydow la 8 martie 2020„, a anunţat producătoarea Catherine von Sydow, nimeni alta decât soţia actorului.

Max von Sydow a putut fi văzut în zeci de filme

Celebrul actor a avut zeci de roluri secundare în filme, în mai multe limbi. Max von Sydow a primit premiul Cultural al Fundaţiei Regale a Suediei în anul 1954. De asemenea, a fost numit Commandeur des Artes de Lettres în anul 2005.

În Plus, în anul 2012, Max von Sydow a fost numit şi Cavaler al Legiunii de Onoare. Soţia sa a declaratz că doreşte discreţie în perioada de doliu, a informat revista Paris Match.

Max von Sydow a jucat în filme mari, pelicule considerate clasice. Printre acestea se regăsesc „Pelle Cuceritorul”, în anul 1987. Pentru acest film a primit o nominalizare pe premiile Oscar.

Un alt film memorabil este „Deşertul Tătarilor”, film turnat în anul 1976. Un alt film clasic în care a jucat Max von Sydow este filmul „Exorcistul”, peliculă turnatăîn anul 1973.

Pentru această peliculă Max von Sydow a fost nominalizat pentru Glorburile de Aur, la categoria cel mai bun actor de film în rol secundar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×