Doliu în televiziune! Controversatul ecologist şi realizator tv David Bellamy a murit la vârsta de 86 de ani

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 22:44
Doliu în televiziune! Controversatul ecologist şi realizator tv David Bellamy a murit la vârsta de 86 de ani GALERIE FOTO
David Bellamy nu era de acord cu teoria încălzirii globale. Sursa foto - facebook

Controversatul ecologist şi realizator de televiziune David Bellamy a murit la vârsta de 86 de ani. Bellamy care a înfiinţat Conservation Foundation şi a pus sub semnul întrebării încălzirea globală, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani.

Controversatul ecologist şi realizator de televiziune David Bellamy a murit la vârsta de 86 de ani

Decesul omului de ştiinţă britanic Bellamy a fost confirmat de fundaţia sa. Originar din Londra, el a trăit mare parte din viaţă în comitatul Durham. A fost deseori criticat pentru respingerea teoriei încălzirii globale.

În 2004, a descris-o ca pe o „tâmpenie”, comentariu despre care a spus că l-a costat cariera în televiziune. Şi-a început activitatea ştiinţifică în departamentul de Biologie al unui colegiu din Surrey, a povestit el în 1978.

David Bellamy nu credea în încălzirea globală

Aici a cunoscut-o pe cea care avea să îi devină soţie, Rosemary. Ea a murit anul trecut. A devenit cunoscut pentru implicarea din poziţia de consilier de probleme de mediu în cazul deversării de petrol Torrey Canyon, în 1967.

A prezentat emisiuni ca „Don’t Ask Me”, „Bellamy On Botany”, „Bellamy’s Britain”, „Bellamy’s Europe” şi „Bellamy’s Backyard Safari”.

Mai mult de atât, în 1979 a câştigat premiul „Richard Dimbleby” din partea BAFTA pentru cel mai bun prezentator de reportaj.

În 2003, Bellamy a declarat pentru BBC News că este sceptic cu privire la responsabilitatea oamenilor în încălzirea globală şi a sugerat că aceasta poate fi parte din ciclul natural al Pământului.

Zece ani mai târziu, într-un interviu acordat Independent, a spus: „Încălzirea globală nu are loc deloc.

Dar dacă arunci ideea că urmaşii vor muri din cauza dioxidului de carbon, oamenii o vor lua de bună”.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×