Doliu în PSD. A murit un fost lider al partidului. Era tatăl jurnalistei Marie Jeanne Ion

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
26/07/2019, 09:44
Doliu în PSD. A murit un fost lider al partidului. Era tatăl jurnalistei Marie Jeanne Ion
Ion Vasile a murit la vârsta de 69 de ani. Sursa foto: ziare.com

A murit unul dintre cei mai marcanți lideri ai PSD. Ion Vasile s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. Vasile a fost senator și prefect și a fost membru important în mai multe formațiuni politice în afară de cea social-democrată. A fost extrem de activ în Partidul Conservator și în Uniunea Națională pentru Progresul României, partidul lui Gabriel Oprea. Totodată, Ion Vasile a fost tatăl jurnaliste Marie Jeanne Ion, răpită în Irak în urmă cu mai mulți ani.

Ion Vasile a murit la vârsta de 69 de ani. A fost baronul județului Buzău în guvernul Năstase

Între 1990 și 2000 a fost senator din partea FSN și apoi PDSR, iar timp de trei ani, din 2001 până în 2004 a fost prefectul județului Buzău. A revenit în Parlamentul României, tot la Senat, în anul 2004 și a fost ales de două ori, până în 2012. A avut și o carieră diplomatică importantă. A fost ambasadorul României în Ecuador între anii 1993 și 1996, scrie news.ro.

Ion Vasile a fost nu doar un respectat medic local, ci și cel mai influent politician pe care l-a dat în ultimii zeci de ani județul Buzău. Ca orice baron care s-a respectat, și legat de numele său au apărut numeroase scandaluri în presă când era prefect în timpul guvernării lui Adrian Năstase. Vasile era acuzat că se află în spatele mafiei din Buzău și erau contestate multe decizii luate la nivel județean.

ion vasile a murit la 69 de ani, fost diplomat si senator PSD
Ion Vasile a fost numit de presă baronul județului Buzău. Sursa foto: cotidianul.ro

Vasile, înlăturat de Geoană și Ponta

Vasile a plecat din PSD în 2009, când filiala locală a formațiunii de stânga s-a scindat. O parte a partidului îl susținea pe domnul doctor, iar cealaltă a fost fermecată de promisiunile lui Constantin Boșcodeală. Presa scrie că omul care a redus din puterea lui Vasile pe plan local a fost chiar Mircea Geoană, care a optat pentru Constantin Boșcodeală.

În anul 2010, acesta a spus că revocarea lui din PSD Buzău a fost una stalinistă și i-a acuzat de totalitarism atât pe Mircea Geoană cât și pe Victor Ponta, cel care a terminat ce începuse Geoană la nivel județean.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×