Doliu în presa din România: jurnalistul Mugur Corpaci a murit

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
28/12/2018, 08:51
Doliu în presa din România: jurnalistul Mugur Corpaci a murit GALERIE FOTO
Jurnalistul Mugur Corpaci de la Radio România Actualități s-a stins din viață la 51 de ani

Cunoscutul jurnalist Mugur Corpaci a murit la vârsta de 51 de ani. El a fost găsit de fosta soție în stare de inconștiență într-un apartament din Berceni unde locuia singur. Victima unui accident vascular cerebral, cunoscutul om de radio a încetat din viață, după ce a fost operat la Spitalul Alexandru Obregia.

Momentele grele pentru familia jurnalistului sportiv au venit chiar înainte de Campionatul European de handbal feminin din Franța, eveniment pe care Mugur Corpaci trebuia să-l transmită de la fața locului. După conferința de presă de pe 21 noiembrie, de la Trofeul Carpați, într-o zi de miercuri, Mugur Corpaci a fost victima unui accident vascular cerebral. Urma să-și transmită interviurile făcute și să intre, în seara aceleiași zile, la ora 19.00, la emisiunea „Contracronometru”, moderată de Radu Antofi.

Doliu în presa din România: jurnalistul Mugur Corpaci a murit! A suferit un accident vascular cerebral

„Surprinzător pentru un om ca Mugur, un profesionist desăvârșit, n-a mai răspuns la telefon”, își aduce aminte Cătălin Cârnu, cel care realizează acum Matinalul RRA. Jurnalistul n-a răspuns la telefon nici a doua zi de dimineață, așa că un coleg, Radu Antofi și fosta soție a lui Mugur au decis să meargă la el acasă, în cartierul Berceni, unde acesta locuia singur. L-au găsit întins pe jos, în stare de inconștiență. Suferise un accident vascular cerebral.

Jurnalistul Mugur Corpaci a murit la 51 de ani. A fost una dintre cele mai cunoscute voci de la Radio România Actualități

A doua zi Mugur Corpaci a fost operat. A rămas internat la Spitalul Alexandru Obregia. Mugur  era un ziarist blând, dar aplicat, un comentator cu voce caldă. În mai, Asociația Presei Sportive din România l-a declarat cel mai bun reporter radio. „E premiul meu cel mai drag!”, spunea ziaristul despre premiul „Ion Ghiţulescu” pe care îl primise.  „Juca tenis de câmp aproape în fiecare zi”, spun colegii despre viața din afara redacției a lui Mugur Corpaci.  Se pare însă că jurnalistul se plângea, în ultima vreme, de dureri de cap sâcâitoare. „Du-te la un control!”, l-au sfătuit, amicii. „Nu merg, că doctorii n-o să mă mai lase nici să respir”, a fost răspunsul hazliu al jurnalistului, care era convins că migrenele vor trece de ala sine.

Colegii sunt în stare de șoc: „Era un profesionist, un băiat excepțional”

„Pe Mugur l-am văzut ultima dată la spital, după ce a suferit atacul cerebral. Pe 18 noiembrie am vorbit cu el, pe 19 a avut emisiune, pe 21 i s-a făcut rău, iar două zile mai târziu a fost operat. A respirat liber o perioadă, dar în ultima vreme îl reconectaseră la aparate. A fost un coleg cu un comportament ireproșabil, un profesionist, un băiat excepțional. Am fost colegi de cameră, la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016. Nici «Dă-te mai încolo» nu-ți zicea. Aici se ajunge din cauza stresului cotidian, plus că unele probleme medicale sunt ereditare, înțeleg de la medici. Dumnezeu să-l ierte”.,  a spus Adrian Fetecău, fostul său coleg de la postul public de radio.

Presa sportivă din ce în ce mai sărăcă

În ultima perioadă importanți jurnaliști ne-au părăsit. Pe 4 octombrie 2017, Valentin Damian, jurnalistul „Gazetei Sporturilor” s-a stins din viață la doar 47 de ani. „Frăți”, așa cum îl știu colegii de breaslă și prietenii a lucrat pentru Gazeta Sporturilor peste 20 de ani, dar și el ca și Mugur Corpaci, era un fumător înrăit. În 2018 jurnalismul sportiv l-a pierdut și pe cel mai cunoscut comentator sportiv, Cristian Țopescu, decedat pe 14 mai. Deasemnea doctorul Marius Ancuța, comentator de snooker la Eurosport, și Yvonne Ghiță, de la același post, ne-au părăsit în acest an.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×